PİRHA- Çocukça Derneği Adıyaman’da depremzede çocuklar için resim sergisi düzenledi. Çocukça Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Beritan Tanışma, depremin ilk günlerinden beri psikososyal destek ve insani yardım çalışmaları yürüttük diyerek, iki yıl boyunca çaba harcayan bütün sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
6 Şubat depreminden bu yana Adıyaman’da çocuklarla ilgili çalışma yürüten, Diyarbakır merkezli Çocuk Çalışmaları Derneği (Çocukça), çocuklar için resim sergisi düzenledi. Konteyner alanında yapılan sergide çocuklar keyifli anlar yaşadı. Çocuklar oyun oynayıp, halay çekti.
Konteyner alanında yapılan sergide birçok çocuğun yaptığı resimler sergilendi. İki yıldır depremzede çocuklar adına çalışmalar yapan Çocukça Derneği, kentte çocukların sosyal, psikolojik sorunları ve kişisel becerileri için emek verdiklerini söyledi.
“PROJE SÜRESİ BİTTİKTEN SONRA BİREYSEL OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİK”
Çocukça Derneği Yürütme Üyesi ve Sanat Öğretmeni Beritan Tanışma, yaptıkları projenin detayları hakkında bilgi verdi. Depremden bu yana sahada olduklarını söyleyen Tanışma, “İki yıldır deprem kenti Adıyaman’da çalışmalar yürütüyoruz. Bunu sivil toplum kuruluşları ve Rengarenk Umutlar Derneği ile birlikte yürüttük. Depremin ilk anında kurulan Diyarbakır Kriz ağıyla beraber burada bulundular. Bir süre gönüllü olarak çocuklarla beraber çalışma yürüttükten kısa bir süre sonra proje kapsamında çalışmalara başladık. Nisan ayında projemiz bitmesine rağmen biz Çocukça Derneği olarak bireysel inisiyatif alıp kalmaya devam ettik. Ben de sanat öğretmeni olarak aynı zamanda da Çocukça Derneği’nin saha çalışanı olarak gönüllü kalmaya devam ettim” şeklinde konuştu.
“AMACIMIZ ÇOCUKLARA EKOLOJİK BİLİNCİ GELİŞTİRMEKTİ”
Yaptıkları çalışmalarla çocuklara el beceresi kazandırmanın dışında atık malzemeleri geri dönüştürüp çevre bilincini geliştirmek olduğunu söyleyen Tanışma, “Öncelliğimiz deprem sahası olmasından dolayı çocuklara ekolojik bilinci geliştirmek ve aynı zamanda mutlu olmalarını sağlamak hem de eğitimdeki gelişmelerine destek vermek. Bunu yaparken de özellikle atık malzemeleri toplayarak çocukların el becerisini hem de çevre duyarlılığını kazandırmaya çalıştık. Çocuklar bunu yaptığı zaman bir süre sonra elindeki malzemelerin ne kadar kıymetli olduğunu ve aynı zamanda hayatlarının içerisinde bunlarla bir etkinlik yapılabileceğini, obje yapılabileceğini ve hayatlarına dahil edebilecekleri, başka bir alanda olabileceklerini anlamaya başladılar. Bir senenin sonunda yaptığımız bütün çalışmaları bir araya getirerek çocukların yapmış oldukları çalışmaları sergilemeye karar verdik” dedi.
Beritan Tanışma, deprem süresince yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, katkı sunan sivil toplum kuruşlarına teşekkür etti. Tanışma, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Diyarbakır Çocuk Hakları Merkezi Ağı olarak depremin ilk günlerinden beri çocuk haklarını ve üstün yararını alan bir psikososyal destek ve insani yardım çalışmaları yürüttük. Çalıştığımız çocukları ve aileleri için depremin travmatik etkilerini gidermeye çalıştık. Zorlu şartlar ve sahalarda emeklerin her bir biçiminin çok anlamlı olduğunu gözlemleme şansı elde ettik. Deprem bölgeleriyle dayanışma içerisinde olan tüm kişi ve kurumlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Çalışma sahamızın final sergisinde birkaç özel teşekkürü borç biliyoruz; ilk günden itibaren sahada olan, deprem merkezli kurulan Çocuk Hakları Odaklı Kriz Yönetim Ağı ve gönüllülerine, hem insani yardım hem de psikososyal çalışmalarımızı büyük bir sabırla destek veren Sivil Toplum İçin Dayanışma Vakfı (STDV), proje süresince sahada ortak çalıştığımız Rengarenk Umutlar Derneği (Rumud), proje bitiminde saha ihtiyaçlarına ve uzmanlıkları için paydaşımız Kinderhilfe Mesopotamien ekibine teşekkür ediyoruz.”
PİRHA/ADIYAMAN
Yoruma kapalı.