PİRHA- ‘Alevi Ansiklopedisi’ sempozyuma konuşmacı olarak katılan Dr. Ali Arslan, Alevilik inancının ve kültürel mirasın aktarımında dijital platformun bir başlangıç olduğunu söyledi. Bu alanın daha çok kullanılması çağrısında bulunan Arslan, “Fikirlerle yetinmeyip bir şeyler yapmak gerekiyor. Bunu resimle, görselle, müzikle, edebiyat ile dijital platformlarla buluşturabilirsin” dedi.
Almanya’nın Dortmund kentinde Rıza Şehri Akademisi tarafından organize edilen Alevi Ansiklopedisi Sempozyumu yoğun katılımla gerçekleşti. Sempozyuma katkı sunan katılımcılardan Dr. Ali Arslan, İngiltere’de başlattıkları ‘Schoool of Alevisim’ projesini ve bu projenin dijital platformlara aktarma deneyimlerini paylaşmıştı.
Alevi gençlere seslenen Arslan, Alevilik inancının kültür, sanat, edebiyat, müzik vb. alanlarla dijital platformlara aktarılmasının gelecekte bir referans olarak kalacağının önemini vurguladı.
“DİJİTAL PLATFORMDAKİ VERİLER KALICI BİR REFERANS”
Londra’da büyüyen ve sonrasında İsviçre’ye yerleşen Dr. Ali Arslan, dijital platformlara ilk olarak Britanya’daki Alevileri tanıtma projesiyle başladıklarını kaydederek, “Benim için en değerli noktası buydu. İnsanların deneyimlerini duymak, Türkiye’deki Alevilik çalışmalarının gidişatı, aldığı hal, devletin çabaları, Aleviliğin Avrupa’daki okullarda ders olarak okutulması gibi sunumlar beni çokça şaşırttı. Dijital platformlarda Alevi gençler için yaptıklarımız gerçekten etki ediyor mu diye elbette düşünüyoruz. Dijital platform üzerinden yaptığımız şeyler elbette kalıcı ve bir referans olarak kalacak. Konu belki çok kritik değil ama, gençlerin kendi gibi bir Aleviyi görmesi onları mutlu ediyor” dedi.
“FİKİRLERLE YETİNMEYİP BİR ŞEYLER YAPMAK GEREKİYOR”
Dr. Ali Arslan, Aleviliğe dair kültürel, sanatsal çalışmaların dijital platformlar ile buluşmasının önemini vurguladı.
Arslan şöyle devam etti:
“Bu tarz dijital platform üzerindeki çalışmalar gençler için bir başlangıç veya kaynak oluyor. Amerika’dan, Avustralya’dan dahi mesajlar geliyor. Fikirlerle yetinmeyip bir şeyler yapmak gerekiyor. Herkesin çok güzel fikri oluyor ama bunu bir şekilde dijital medya için çekemiyor. Bunu resimle, görselle, müzikle, edebiyat ile dijital platformlarla ile buluşturabilirsin. Hatalar elbette olacak ama deneyerek, gelen önerilerle daha iyisi olacak. Önemli olan bu tür şeylerde kendi hikayenizi paylaşmak ve bu hikayeyi başkalarının izlemesi. Bu hikayeler çok ilginç geliyor. Basitliği ve küçüklüğü önemli değil, asıl önemli olan ilk adımı atmak.”
PİRHA/ALMANYA
Yoruma kapalı.