PİRHA-EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, Munzur Üniversitesi Ehlibeyt Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin yurtta yaşadıkları sorunları Meclis gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Karaca, “Öğrencilerin şikayetleri karşısında ne tür tedbirler alınmıştır?” dedi.
Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca, Munzur Üniversitesi Ehlibeyt Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin yurt koşulları nedeniyle yaşadıkları sorunları Meclis gündemine taşıyarak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
“ÖĞRENCİLERİN ŞİKAYETLERİNE RAĞMEN KENDİLERİNE GAYRİCİDDİ CEVAPLAR VERİLİYOR”
Öğrencilerin sorunlarını anlatan EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, konuşmasında şunları dile getirdi:
“Yurtta verilen yemeklerin porsiyonların küçüklüğü, kahvaltıda verilen poğaça-simitlerin bayatlığı, yemeklerden sürekli kıl ve tüy çıkmasına ilişkin şikayetlere yönetimce ‘Çalışanlarımız epilasyona gidiyor’ şeklinde gayriciddi cevaplar veriliyor. Yurtta sürekli su kesintisi yaşanması nedeniyle salgın şekilde ishal ve öğrencilerin vücutlarında sivilce sorunu yaşanıyor. Su kesintilerine ilişkin şikayetlere ‘Mevcut arttı’ diye cevap veren yönetim, çözüm olarak ise öğrencileri servislere bindirerek petrol istasyonlarına götürerek tuvalet ihtiyaçlarını gidermeyi seçmiştir. Sıcak su sorunu dolayısıyla da hijyen problemi yaşayan öğrenciler, salgın hastalıklarla boğuşmaktadır. Öğrenciler toplu taşımadan indikten sonra durakla yurt arasındaki mesafeden ve ışıklandırmanın yetersizliği yüzünden karanlık dolayısıyla da güvenlik sorunu yaşıyorlar.”
“BU KOŞULLARIN DÜZELTİLMESİ İÇİN NE TÜR ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR?”
Milletvekili Sevda Karaca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a şu soruları sordu:
-Munzur Üniversitesi’nin yemek ihalesi hangi şirkete ne tutarda verilmiştir? Öğrencilerin şikayetleri karşısında ne tür tedbirler alınmıştır? Şirket ile çalışılmaya devam edilmekte midir?
-Son dönemde üniversitelerin yurtlarında yemeklerin hijyenik olmadığı çok sık gündeme gelmektedir. KYK yurtlarının yemeklerinin denetimi ne sıklıkla ve kimler tarafından yapılmaktadır? Bu denetimlerden çıkan sonuçlar nedir?
-Öğrencilerin hasta olmasına karşın su sorunun çözülmemesinin sebebi nedir? Bu koşulların düzeltilmesi için ne tür çalışmalar yapılmaktadır?
-Öğrencilerin yurtlarına güvenle gidilebilmesi için ücretsiz ulaşım aracı sağlanması için bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Karanlık yurt yollarının aydınlatılması için ne tür adımlar atılmaktadır?
PİRHA/ANKARA
Yoruma kapalı.