Alevi Haber Ajansi

Avukat Şiar Rışvanoğlu’na faşistlerin tehdidine karşı suç duyurusu; Avukatlardan açıklama – VİDEO

PİRHA- Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukat Şiar Rışvanoğlu’nun, Türk İntikam Tugayı imzasıyla hazırlanan notla tehdit edilmesine karşı Adana’da suç duyurusunda bulunuldu. Mersin’de avukatlar, bir basın açıklaması yaprak bu faşistlerin tehdidini protesto etti. 

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD)Adana Şubeleri üyesi Avukat Şiar Rışvanoğlu‘nun arabasına Türk İntikam Tugayı imzasıyla hazırlanan tehdit notu bırakıldı.

Tehdit notunda “Bayraklı mayraklı Filistin şovlarıyla büyük büyük emperyalizm siyonizm laflarıyla açlık yoksulluk edebiyatıyla kendini kamufle edeceğini zannediyorsan yanılıyorsun. Türkün üç hilalini alnına kazırız. Savunduğun o polonez molonez işçileri terörist Kürtler LGBTİler seni kurtaramaz haberin olsun. Bir daha uyarmayacağız” ifadelerinin yer alması üzerine ÇHD’li avukatlar Adana’da faşistler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mersin ve Adana’daki avukatlar, Rışvanoğlu’na destek olmak için basın açıklaması yaptı. Mersin’de adliye bahçesinde ÇHD tarafından yapılan açıklamaya ÖHD ve İHD Mersin Şubeleri de destek verdi.

“İLK SALDIRI DEĞİL”

ÇHD adına basın metnini okuyan Avukat Tamer Doğan, bu tehdidin ilk kez yaşanmadığını, sistematik bir şekilde yıllar boyu farklı biçimlerde sürdüğünü belirtti.

Doğan, şunları söyledi:

“16 Ekim Çarşamba akşam saatlerinde ofisinde bulunduğu sırada üyemiz ve yoldaşımız Şiar Rişvanoğlu’na yönelik olarak tehdit içerikli bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Kesici aletler ile arabasının lastikleri kesilmiş ve aracının camına ‘Türk İntikam Tugayları’ imzasıyla tehdit içerikli bir mektup bırakılmıştır. Bu saldırı, uzun zamandır devam eden faşist saldırı zincirinin bir uzantısı, şahsından öte devrimci avukatlık pratiğimize yönelik politik bir saldırı, baro genel kurullarında sürdürülegelen vandal müdahalelerin devamı niteliğindedir. Adana Barosu Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmanın içerik olarak hedef alındığı tehdit içerikli mektubun münferit bir meczup işi olmadığını biliyoruz. Nitekim 2020 yılında benzer içerikli ve taşa sarılı bir tehdit mektubu ile yoldaşımızın ofisinin camlarını kıran fiziki bir saldırı gerçekleştirilmiş; 2022 tarihli Adana Barosu Genel Kurulu’nda bileşeni olduğumuz ÖÇAV deklarasyonu okunduğu sırada kürsüye sözlü ve fiziki saldırıda bulunulmuştur. Adana Barosu’nun 12-13 Ekim tarihli genel kurulunda ise hatip olarak söz aldığı sırada sözlü saldırıya maruz kalmasının akabinde bu saldırı gerçekleşmiştir. Bu politik saldırı gündemine karşı herkesi mücadele etmeye davet ediyoruz.”

PİRHA/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak