Alevi Haber Ajansi

Kaçak tarikat yurdu hakkında suç duyurusu: Tarikat yurtları kapatılsın-VİDEO

PİRHA- Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi üyeleri, Çiğli’de kaçak olarak yapımına devam edilen tarikat yurdu hakkında suç duyurusunda bulundu. Meclis üyeleri, “Bulunduğumuz her mahallede mücadele etmeye ihtiyacımız var. Bulunduğumuz her okulda çocukların sesini yükseltmek için çağrı yapıyoruz. Çiğli, Aladağ olmasın” diyerek mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundular.

İzmir’in Çiğli ilçesine bağlı Güzeltepe Mahallesi’nde, kaçak olarak inşa edilen tarikat yurduna karşı tepkiler yükselmeye devam ediyor. Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi, Karşıyaka Adliyesi’ne giderek tarikat yurdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunmadan önce Karşıyaka Adliyesi önünde açıklama yapan Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi Sözcüsü Emel Diril, bu yurdun Güzeltepe Mahallesi’ne dikilmesinde parmağı olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

“TARİKATLAR SUÇ ÖRGÜTÜ”

Bakanların tarikatları sivil toplum kuruluşu olarak gördüğünü hatırlatan Diril, şunları ifade etti:

“Milli Eğitim ile Diyanet okullara imam atayacakları bir protokol imzalıyor. Anayasa’da laiklik yazıyor fakat uygulamak istemiyorlar. Bulunduğumuz her mahallede mücadele etmeye ihtiyacımız var. Bulunduğumuz her okulda çocukların sesini yükseltmek için çağrı yapıyoruz. Çiğli, Aladağ olmasın diyoruz. Bunun da bir önemi var. Bugün suç duyurusunda bulunduğumuz yurtta yangın çıktı. Denetimsiz ve çocuklarımızı bir karanlığın içine çeken bu tarikatlardan kurtulmak zorundayız. Tarikatlar, patronlar ve siyasi iktidarla olan ilişkilerinden kaynaklı bir suç örgütü ve geldikleri düzeyi Narin cinayetinde gördük. Her yerde kurtarılmayı bekleyen Narin’ler olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.”

Açıklamanın ardından suç duyurusunda bulunuldu.

PİRHA/İZMİR

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak