Alevi Haber Ajansi

Seyda, Pir, Ana, Mela ve Dedeler Siirt’te bir araya gelecek!

PİRHA – DEM Parti Haklar ve İnançlar Komisyonu, Alimler, Analar ve Pirler Buluşması’nı duyurdu. İnanç önderlerine yönelik yapılan açıklamada “Amacımız, derinleşen sorunlarımızın giderilmesinde ortak bir zeminin oluşmasını sağlamaktır” denildi.

Halkların eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Halklar ve İnançlar Komisyonu, inanç önderlerini 20 Ekim’de Siirt’te bir araya getirecek.
“Alimler, Analar ve Pirler Buluşması” ismi verilen program bir gün sürecek. Buluşma dahilinde, ülke ve bölgedeki gelişmeler üzerine farklı inançtan olan ileri gelenlerin dinleneceği belirtildi.

İnanç önderlerine yönelik yapılan davette şu ifadelere yer verildi:

“Başta coğrafyamız olmak üzere, tüm Ortadoğu’da devam eden ve giderek tüm dünyayı ilgilendiren yeni kriz ve yıkım süreçleri her geçen gün derinleşmekte ve çözülmesi gereken sorunlarımız daha da ağırlaşmaktadır. Esasen temelleri çok eskilere dayanan ve ana gerekçesi güç ve hegemonya mücadelesi olan bu süreçten en çok ezilenler, sömürülenler ve mazlumlar olarak bizler etkilenmekteyiz. Yine özellikle son yıllarda ülkemizde yaşanan derin yoksulluk, kutuplaşma ve dejenerasyon toplumda ve halklarımız arasında onarılması güç yaralar açmaktadır. Sorunların her geçen gün derinleştiği bu dönemde DEM Parti Halklar ve İnançlar Komisyonu olarak, siz değerli Seyda, Pir, Ana, Mela, Dede ve Alimlerimizin görüş ve düşüncelerini bir arada, ortak bir platformda buluşturmayı ve çözüm arama zeminini yaratabilmeyi murad ediyoruz. Bunu, tarihsel bir sorumluluk olarak görüyoruz. İnanç önderlerinin, bilge ve alimlerinin bu konuda kuracağı her sözün tüm toplum ve siyaset yürüten mekanizmalar üzerinde önemli etkiler yaratacağı aşikardır. Amacımız, herhangi bir siyasetin ya da grubun sözünü ya da doğrusunu hâkim kılmak değil; yukarıda ifade ettiğimiz gibi derinleşen sorunlarımızın giderilmesinde ortak bir zeminin oluşmasını sağlamaktır.”

“AMACIMIZ BİR İNANÇ TARTIŞMASI DEĞİL”

Toplantının bir sonraki adresinin ise Dersim olduğu açıklanarak şöyle devam edildi:

“Öncelikli olarak planladığımız toplantıların ilkini, kadim Siirt ilimizde gerçekleştireceğiz. İslami bir inanç merkezi olan Siirt’in böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapması oldukça kıymetlidir. İkinci toplantımızı ise yine kadim ve Alevi inancının merkez ve sembol kentlerimizden birisi olan Dersim ilimizde gerçekleştireceğiz.
İki ilimizde de yapacağımız toplantılarda amacımız bir inanç tartışması değildir. Her birinizin toplum nezdinde tebliğ ve yol gösterici kimliğiniz elbette muhakkaktır. Ancak bu tarihsel kimliğinizin, bu buluşmada esasen her halkın ve inancın derinleşen sorunlarına ortak çözüm dilini bulmamıza vesile olmasını amaçlıyoruz. Halklarımızın ve inançlarımızın arasına örülen nefret ve ayrıştırma zemininin ortadan kaldırılması da yine bu ortak söylem birliğinin gücü ile mümkün olabilecektir.
72 Milleti kendisi gibi sevmek, ‘can’ kabul etmek ve yaradılanların tümünü yaradandan ötürü sevmek ilkeleri de bunu gerektirir diye düşünüyoruz. Bizleri bir araya getirecek bu kıymetli bağın hakikatine olan inancımızla sizleri muhabbete davet ediyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak