Alevi Haber Ajansi

Tunceli Sempozyumu’na üniversite personelinin zorunlu katılımı Meclis gündeminde

PİRHA-DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Munzur Üniversitesi’nde ‘Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli Sempozyumu’na bütün akademisyenlerin katılımını zorunlu kılmasına, katılmayanların ise kadrosunun iptal edileceğine dair iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Kordu, “Üniversite yönetimi tarafından akademisyenlere ve idari personele katılma zorunluluğu getirilmesi asla kabul edilebilir bir yaklaşım değildir” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Munzur Üniversitesi’nde iki gündür (16-17 Ekim) yapılan Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli Sempozyumu’na bütün akademisyenlerin sözlü ve yazılı katılımını zorunlu kıldığı, katılmayanların ise kadrosunun iptal edileceğine dair iddiaları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplandırması istemiyle Meclis Genel Kurulu’na soru önergesi verdi.

“KATILMA ZORUNLULUĞU ASLA KABUL EDİLEBİLİR BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR”

Ayten Kordu, soru önergesinde şunları ifade etti:

“Munzur Üniversitesi Rektörü Kenan Peker’in, Munzur Üniversitesi’nde 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşen ‘Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli Sempozyumu’na bütün akademisyenlerin sözlü ve yazılı katılımını zorunlu kıldığı, katılmayanların ise kadrosunun iptal edileceğine dair iddialar kamuoyuna yansıdı. Munzur Üniversitesi Rektörü Kenan Peker’in sempozyuma katılma konusunda “Bütün hocaların katılımı zorunludur, katılmayanın kadrosunu iptal edeceğim. Her hoca öğrencileriyle katılacak” şeklinde akademisyenleri tehdit ettiği de iddialar arasında yer almaktadır.

Munzur Üniversitesi Genel Sekreterliği tarafından akademisyenlere iletilen mesajda, Yarın sabahki Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli Sempozyumu’na tüm öğrencilerinizin katılımının mutlaka sağlanması gerekmektedir. Hocalarımızın da katılımı sağlansın. İdari personelin katılımı zorunludur ifadeleri yer aldı. Tunceli Valiliği’nin koordinasyonuyla, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ve Munzur Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenenen ‘Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli Sempozyumu’na dair Dersim’i kimliksizleştirme ve asimilasyon çalışmalarının bir devamı olması nedeniyle Alevi kamuoyunda haklı tepkiler devam ederken, üniversite yönetimi tarafından akademisyenlere ve idari personele katılma zorunluluğu getirilmesi asla kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.”

“SEMPOZYUMA KATILMAYANLARIN KADROSUNUN İPTAL EDİLECEĞİNE DAİR İDDİALAR DOĞRU MUDUR?”

Milletvekili Ayten Kordu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları sordu:

-Munzur Üniversitesi Rektörü Kenan Peker’in, Munzur Üniversitesi’nde 16-17 Ekim tarihlerinde düzenlenen ‘Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli Sempozyumu’na bütün akademisyenlerin sözlü ve yazılı katılımını zorunlu kıldığı, katılmayanların ise kadrosunun iptal edileceğine dair iddialar doğru mudur?

-Munzur Üniversitesi çalışanlarının ‘Anadolu’nun Horasan’ı Tunceli Sempozyumu’na katılmaları için tehdit edildiğine dair iddialarla ilgili bakanlığınızın herhangi bir soruşturması olacak mıdır?

-Üniversitelerde düzenlenen sempozyumlara akademisyenlerin, öğrencilerin ve idari personelin katılımını zorunlu hale getiren herhangi bir yasal yükümlülük var mıdır?

-Mevzubahis iddialar göz önünde bulundurulduğunda, Munzur Üniversitesi Rektörü Kenan Peker hangi hakla Alevi toplumunda huzursuzluk yaratan böylesi bir sempozyuma katılım için çalışanları tehdit etmeye cüret edebilmektedir?

PİRHA/ANKARA

İLGİLİ HABERLER:
-Rektörden akademisyenlere tehdit iddiası: Sempozyuma katılmayanın kadrosunu iptal ederim!

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak