Alevi Haber Ajansi

Serçeşme Hünkar Hacı Bektaş Veli Festivali başladı; kadınlardan katılım çağrısı-VİDEO

PİRHA – 3. Serçeşme Hünkar Hacı Bektaş Veli Festivali’nin açılışı yapıldı. Çok sayıda Alevi kurumunun ilgi gösterdiği festivalde kadınlar, el emeği ürünlerini satışa sundu. Festivale katılım çağrısı da yapan kadınlar, “Bir araya gelmek ve dayanışmamızı sürdürmek gerekir” diye belirttiler.

11-12-13 Ekim günleri arasında yapılan Serçeşme Hünkar Hacı Bektaş Veli Festivali’nin açılışı yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan festivalde Alevi kurumları için özel standlar da kuruldu.

Üçüncüsü yapılan festivalde, çocuk etkinliklerinin yanı sıra, atölyeler, konserler, panel ve sergiler de düzenlenecek.

Festivalin ilk gününde Yolcu Bilginç, Serpil Sarı, Erdoğan Emir, Dertli Divani, İlkay Akkaya ve Barabar konserleri olacak.

“BİR ARADA OLDUĞUMUZU GÖSTERELİM”

Geniş bir kadroyla festivalde yer alan Sarıgazi Cemevi’nin kadın çalışanları, üç günlük organizasyona dair görüşlerini paylaştı.

Sarıgazi Cemevi Kadın Kolu Başkanı Özlem Önal, festival boyunca el emeği ürünlerin satışa sunulacağını belirtti. Önal, toplumun birbirine destek olması gerektiğini söyleyerek “Umarız canlarımız 3 gün boyunca buralara yoğun bir şekilde gelip bizlere destek olur. Umarım alanda bir arada olduğumuzu gösterebiliriz. Kadınlar her zaman her yerde var olmalı. Herkesin öncüsü kadın olmalı. Erkekler tabii ki desteklemeli ama kadınlar ön planda olmayı hak ediyor” dedi.

Sarıgazi Cemevi Kadın Kolu Başkan Yardımcısı Aysel Akpınar ise “Alevilerin bir arada olup paylaşımlar yapması çok güzel” diyerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Akpınar, kadınlara festivale katılım çağrısı yaparak “Etkinliklere daha çok katılmak, bir araya gelmek ve dayanışmamızı sürdürmek gerekir” diye konuştu.

Sarıgazi Cemevi Kadın Kolları Üyesi Muhsine Arslan da “Gelin canlar bir olalım. Bu organizasyon çok önemli. Hepimiz bir aradayız ve bundan ötürü memnunuz. İBB tarafından cemevleri artık ibadethane statüsüne alındı. Bu durum bizim için güzel bir gelişme oldu” diye belirtti.

Eren GÜVEN/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak