Alevi Haber Ajansi

Ankara gar katliamında hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı -VİDEO

PİRHA- Malatya sivil toplum örgütleri, Ankara gar patlamasında hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etti. Malatya BTS Şube Başkanı Hasan Akdemir, “Ailelerin tek bir tesellisi var; katliama sebep olan, katliamı kolaylaştıran kim varsa adalet önünde hesap vermesi” dedi.   

Malatya’da, 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren 12 kişi, sivil toplum örgütleri tarafından mezarları başında anıldı. Cenazeye 10 Ekim Derneği, Malatya Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), SOL Parti, Emeğin Partisi (EMEP), İnsan Hakları Derneği (İHD) , Malatya Çevre Platformu ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) katıldı. Malatya BTS İl yöneticisi Hasan Akdemir, hayatını kaybedenlerin anısına, mezarları başında bir konuşma yaptı.

Katliamın 9’uncu yılında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

“AİLELERİN TEK TESELLİSİ VAR KİM VARSA ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ”

Mezarı başında konuşan Hasan Akdemir, “Bu ülkenin aydınlık yüzleri olan KESK, TMMOB ve DİSK’in düzenlemiş olduğu barış mitingi için yola çıktık. Gerçekten de 2015 yılı mevcut iktidarın bu ülkeyi yönetemediği ekonomik ve siyasi bir karanlığa hapsettiğinin bir göstergesidir. Bizler ilk günden beri söz verdik onları unutmayacağız, unutturmayacağız. Bugün de onları unutmadığımızı unutturmadığımızı dile getirmek adına mezarlarını ziyaret ettik. 12 canımız karşımızda, birçoğu hayatının baharında hayata gözlerini yumdu. Ailelerin acıları var. Ailelerin tek bir tesellisi var; bu katliama sebep olan, katliamı kolaylaştıran kim varsa adalet önünde hesap vermesi.”

Ankara gar patlamasında hayatını kaybeden kişiler ise şu şekilde: Eren Akın, Gülbahar Aydeniz, Onur Tan, Canberk Bakış, Kasım Otur, Sezen Vurmaz, Gözde Aslan, Umut Tan, Mehmet Ali Kılıç, Mehmet Hayta, Metin Peşmen, Seyhan Yaylagül, Ata Önder Atabay.

PİRHA/MALATYA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak