Alevi Haber Ajansi

GÜNCELLENDİ/Dersim Barosu 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı: Barolar avukatlık mesleğinin örgütlü gücüdür-VİDEO

PİRHA-Dersim Barosu’nun, 13. Olağan Genel Kurulu’nda Doğukan Kudat ve Kenan Çetin aday oldu. Yapılan oylamanın ardından Doğukan Kudat 29, Kenan Çetin ise 26 oy aldı.

Dersim Barosu 13. Olağan Genel Kurulu, Şaroğlu Otel’de yapıldı. Salona ‘Savunma susturulamaz, herkes için adalet’ pankartı açıldı. Kongreye çok sayıda avukat, Dersim Belediye Eş Başkanı Cevdet Konak, Hozat Belediye Başkanı Aydın Kaya, önceki dönem CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, DEM Parti Dersim İl Eş Başkanı Esma Ateş, DİSK Genel-İş Dersim Şube Başkanı Çetin Yolluk, EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin ve çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

“YURTTAŞLARIN ADALET TALEPLERİNE KARŞI ÜZERİMİZE DÜŞENİ YERİNE GETİRDİK”

Kongrede ilk olarak mevcut Dersim Barosu Başkanı Fatma Kalsen konuştu. Göreve geldikleri günden itibaren baroyu ve avukatlık mesleğini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını dile getiren Dersim Barosu Başkanı Fatma Kalsen, “Barolar avukatlık mesleğinin örgütlü gücüdür. İnsan haklarını korumak ve geliştirmek için bir hukuk örgütü olarak barolar önemli bir görev üstlenmektedir. İnsan haklarını savunmanın bedeli bazen avukatın kendi hayatıyla sonuçlanabilir. Tahir Elçi buna bir örnektir. Böylesine ağır bedeli olan avukatlık mesleği toplum için önemli bir yerde durmaktadır. Adalet ve hak arayışının sürdürülmesinde önemli unsurdur avukatlık” dedi.

6 Şubat depreminde yaşanan büyük acılar için hukuki sorumlulukları gereği çalışmalar yürüttüklerini aktaran Kalsen, “Yurttaşların adalet taleplerine karşı üzerimize düşeni yerine getirdik. Depreme dirençli kentlerin oluşturulması için Kent Koruma Kurulu oluşturduk. Cumartesi Annelerine, Van’daki irade gaspına ve İHD’nin ilimizdeki etkinliklerine destek verdik” diye konuştu.

“ADALET ARAYIŞININ ÖN PLANA ÇIKTIĞI ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASINDAN GEÇİYORUZ”

DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu ise, gönderdiği yazılı mesajında şunları ifade etti:

“Adalet arayışımızın ve insan hakları mücadelesinin bir kez daha ön plana çıktığı önemli bir dönüm noktasından geçiyoruz. Barolar tarih boyunca sadece bir meslek örgütü olmanın ötesine geçen kurumlar olmuştur. Ezilenin, ötekileştirilenin, zulmün karşısında haksızlığa uğrayanların yanında olan  avukatlık mesleğinin temsilcileri olarak halkın haklarını savunmuştur. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ve adil yargılanma hakkı mücadelesinde hayatını kaybeden değerli Avukat Ebru Timtik gibi ismini saymakla bitiremeyeceğimiz hakikat arayışçılarının cesur duruşlarını ve hukuk mücadelesini yaşatacağınıza inancımız tamdır. Baro genel kurulu ve seçimlerin daha güçlü, etkin bir baro olma yolunda vesile olmasını diliyorum. Bugüne kadar emek verenlerin yüreğine sağlık diyerek, yeni seçilecek yönetime şimdiden başarılar diliyorum.”

Daha sonrasında ise Dersim Barosu başkanlığına aday olan Doğukan Kudat ve Kenan Çetin konuşma yaptı.

“DOĞAMIZA YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI ÇIKACAĞIZ”

Avukat sayısının hızlı artması, avukatların ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmemesi mesleki sorunlarının arasında olduğunu söyleyen Doğukan Kudat, “Baromuzun üst katında yer alan kafetaryayı “Genç Ofis” olarak düzenleyerek genç meslektaşlarımızın hizmetine sunacağız. Avukatların aracıyla adliyeye alınmasına ilişkin çalışma yürüteceğiz. Polis kontrol noktasında yapılan GBT uygulamasıyla ilgili yasal işlem başlayacağız. Kadına, çocuğa ve dezavantajlı gruplara yönelik savunma çalışmalarına devam edeceğiz. Doğamıza yönelik saldırılara karşı çıkacağız. Tüm madencilik faaliyetlerine karşı birlikte mücadele edeceğiz” diye belirtti.

“MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Yılda 20 bin avukatın mesleğe başladığını belirten Kenan Çetin, “Yeni hukuk fakültelerinin açılmasına engel olmalıyız. Yüzde 50’yi oluşturan genç meslektaşlarımızın birçok sorunu var. Kadın meslektaşlarımızın cinsiyetçi yaklaşımlara maruz bırakılmaması gerekiyor. Hakim ve savcılarla da ilgili meslek sorunlarımız var. Diğer yandan adalete inanılmaz bir güvensizlik var. CMK ve asgari ücret tarifisi gibi birçok konuda sıkıntı yaşıyoruz. Çevre mücadelesinde baromuzun önemli bir mücadelesi var, bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Daha kolektif daha katılımcı, genç meslektaşlarımızın eğitimine önem veren bir çaba içerisinde olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Doğukan Kudat 29, Kenan Çetin ise 26 oy aldı. Dersim Barosu Başkanı Doğukan Kudat seçildi.

Doğukan Kudat’ın listesi şu şekilde:

Yönetim Kurulu: Adnan Çetin, Ceyhun Demir, Deniz Demir, Gökhan Halis, Elif Özer, Ferhat Söylemez

Disiplin Kurulu: Arif Yıldız, Cansu Tümay, Saliha Arslan

Denetleme Kurulu: Kemal Akbayır, İnan Yılmaz, Cemile Alparslan Yıldırım

T.B.B. Delegeleri: Reyhan Helin Bulut, Cihan Söylemez, Arif Yıldız

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak