Alevi Haber Ajansi

Yılmaz Çelik’in 36. Sanat Yılı Dersim’de kutlandı-VİDEO

PİRHA-Dersimli müzisyen Yılmaz Çelik’in 36. Sanat Yılı Dersim’de kutlandı. 7 yaşında bağlama çalmayı öğrendiğini belirten Çelik, “Müzisyen bir aileden geliyorum. En çok etkilendiğim sanatçılar Hüseyin Doğanay ve Hıdır Akgül’dür” dedi.

Dersimli müzisyen Yılmaz Çelik’in 36. Sanat Yılı, Dersim’in Pülümür ilçesinde bulunan Cemal Süreyya Kültür ve Bellek Evi’nde yapılan etkinlikle kutlandı. Erdal Erzincan’ın Yılmaz Çelik ile birlikte sahneye çıktığı etkinlikte çok sayıda yurttaş katılırken, türküler ve şiirler okundu.

“7 YAŞIMDA BAĞLAMA ÇALMAYI ÖĞRENDİM”

Dedesinin hem keman hem de bağlama çaldığını belirten Yılmaz Çelik, “Ben 7 yaşımda bağlama öğrenmeye başladım. Müzisyen bir aileden geliyorum. Babam, dedem ve dayım müzikle uğraşıyordu. Benim en çok etkilendiğim isimlerin başında Hüseyin Doğanay geliyor. Kendisi Kırmancki’yi çok iyi konuşuyordu. Hıdır Akgül çok önemli bir isimdi benim için. Çünkü Hıdır Akgül olmasaydı bir sürü türkü yok olup gitmişti” dedi.

ERDAL ERZİNCAN: YILMAZ ÇELİK İNANÇ VE DİL ARASINDAKİ DENGEYİ ÇOK GÜZEL KURDU

Yılmaz Çelik ile arasındaki bağı uzun uzun düşündüğünü ifade eden Sanatçı Erdal Erzincan, “Çıkardığım sonuç şu: Yılmaz Çelik’in birçok sanatçıdan küçük bir farkı var, o da müziğinin sesine dağlardaki kokuyu sızdırıyor. Yılmaz Çelik Dersim’deki inanç ve dil arasındaki dengeyi çok güzel kurdu.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak