Alevi Haber Ajansi

Turan Eser deyişlerle, nefeslerle uğurlandı-VİDEO

PİRHA-Alevi hareketinin önemli isimlerinden, BirGün’ün yazarı Turan Eser için İsviçre’nin Basel kentinde anma töreni yapıldı.

Türkiye’de ve Avrupa’da uzun yıllar Alevi Yolu’na hizmet eden, önceki dönemler Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı da yapan Alevi aydını Turan Eser, İsviçre’de Hakk’a yürüdü. Eser, akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

Perşembe günü yaşamını yitiren Eser için Basel Alevi Kültür Merkezi’nde yapılan tören ile sonsuzluğa uğurlandı. Törene, Türkiye ve Avrupa’nın birçok ülkesinden katılım oldu.

YERİ DOLDURULAMAYACAK

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Başkanı Hüseyin Mat yaptığı konuşmada, “Turan Eser’in Alevi mücadelesine katkıları unutulmayacak boyuttadır. Entelektüel donanımı yüksek aydın bir canımız ve yoldaşımızı kaybettik. Yeri doldurulmayacak bir arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” diyerek şunları ekledi:

“Turan Eser, gerek Türkiye’de gerekse İsviçre’de çeşitli Alevi kurumlarında üst düzey görevler üstlenmiş, Alevi örgütlenmesine ve toplumsal dayanışmaya büyük katkılar sunmuş, her zaman yolumuzu aydınlatan değerli bir rehber olmuştur. Özellikle Alevi toplumunun hak, adalet ve eşitlik mücadelesinde büyük bir bilgelik ve azimle yer almış; son dönemlerde Yol TV’nin yeniden yapılandırılması ve Yol TV Haber portalının oluşturulmasında büyük emekler ortaya koymuştur. Hem Türkiye’de hem de Avrupa genelinde önemli izler bırakmıştır. Toplumsal adalet ve hakikat yolunda daima örnek aldığımız, bir bilge olarak gönlümüzde yer eden Turan Eser, her zaman emeğiyle, mücadelesiyle ve insana duyduğu sevgiyle hatırlanacaktır. Turan Eser’i sonsuzluğa uğurlarken, Eser ailesinin ve tüm sevenlerinin acısını ve kederini yürekten paylaşıyoruz. Anısı, her daim Alevi toplumunun hak arama mücadelesine can suyu, gerçeği keşfetme arayışına ışık olacaktır”

SALI GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Yaşamını yitiren Turan Eser, salı günü Basel Riehen Friedhof Hörnli Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İSVİÇRE/PİRHA

İLGİLİ HABERLER:

Turan Eser Hakk’a yürüdü

Alevi toplumunda büyük üzüntü: Turan Eser Alevi örgütlülüğünün emektarı, dost, yoldaş, abi; acımız tarifsiz!

Turan Eser’in Hakk’a yürüme erkanı 28 Eylül’de Basel’de gerçekleşecek 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak