Alevi Haber Ajansi

İntihara sürüklenen Seyhan Okkay’ın ailesi adalet istiyor

PİRHA- Mersin’de evinin penceresinden atlayarak intihar ettiği iddia edilen Seyhan Okkay’ın ailesi, kızlarının eşi tarafından sistematik bir şekilde psikolojik şiddete uğradığını belirterek, bunun bir cinayet olduğunu dile getirdi. Aile, “Seyhan’ın eşi her kavgada sürekli intihara yönlendiriyordu. Psikolojik şiddet de bir silahtır. Seyhan için adalet istiyoruz” dedi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan Seyhan Okkay (35) ve eşi O.O. (34) arasında yaşanan kavga sonrası Seyhan Okkay’ın, 6’ıncı katta bulunan evinin penceresinden atlayarak intihar ettiği iddia edildi.

Eşi tarafından sistematik bir şekilde sözlü ve psikolojik şiddete maruz kalan Seyhan Okkay’ın intiharı, eşi O.O.’nun çelişkili ifadeleri nedeniyle ‘şüpheli ölüm’ olarak soruşturuluyor. 3 gün boyunca gözaltında kalan O.O. denetimli serbestlikle bırakıldı. Ön otopsi raporunda göğüs kısmında oluşan morluğun düşme ile olmayacağı yönündeki ifade, O.O.’nun çelişkili ifadeleri ve yıllardır süren şiddet ile intihara teşvik söylemleri nedeniyle Seyhan’ın ailesi bunun bir intihar olmadığı görüşünde.

“SEYHAN İNTİHARA SÜRÜKLENDİ”

PİRHA’ya konuşan Seyhan Okkay’ın ablası Fadime Akçay, kız kardeşinin eşi tarafından sözel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını, O.O.’nun her kavgada Seyhan’a deli muamelesi yaparak hastaneye kaldırılması yönünde girişimlerde bulunduğunu dile getirdi. Akçay, şunları anlattı:

“Kız kardeşim Seyhan, kendi mesleğini yapıp ayakları üzerinde duran bir kadındı. Eşi O.O. varlık içinde yokluk yaşatarak kız kardeşime ekonomik şiddet uyguladı. Bunun yanında her kavgada kız kardeşimi yıpratacak şekilde manipülatif davranışları ve söylemleri vardı. Bizimle görüşmesini yasaklamadan tutun da kaynanasının evden kovup camilerde yatmak zorunda kalmasına kadar çok sancılı süreçler yaşatıldı. Çok sık kavga ederlerdi ve bu kavgalarda O.O. polisi, sağlık ekiplerini arayıp Seyhan’ın deli olduğunu ileri sürerdi. Tam 3 kez hastaneye yatırıldı, her seferinde doktorlar bizi arayıp Seyhan’ın iyi olduğunu ve taburcu edilmesi gerektiğini söylüyorlardı. Sistematik bir şekilde kız kardeşimin psikolojisi yıpratıldı. Her kavga ettiklerinde O.O. kardeşime ‘Kendini öldür, kendini camdan at, ama sende o cesaret yok tabi’ şeklinde intihar etmesine yönelik teşvikte bulunuyordu.”

ÇELİŞKİLİ İFADELER

O.O.’nun ifadesinde birbirini tutmayan ifadeler olduğuna dikkat çeken Akçay, “Olay günü kavga sırasında O.O.’nun annesini arayıp boşanacağını söylerken Seyhan’ın atladığı yönünde ifade var. Telefonda annesine Seyhan’ın kendisini attığını söylüyor ve kısa bir telefon görüşmesi sürüyor. Ama bize de Seyhan atlarken tutmaya çalıştığını ama başaramadığını söylüyor. İfadeleri çok çelişkili olduğu için kendisine inanmıyoruz” diye konuştu.

Seyhan Okkay’ın ölümünden önce eşinin arkadaşlarına ve kardeşine “Başıma bir iş gelirse sorumlusu O.O.’dur” şeklinde beyanının da olduğunu ileri süren Fadime Akçay, “Kız kardeşim kendini atmış olsa bile bu eşinin teşvikiyle oldu” dedi.

SEYHAN İÇİN ADALET ÇAĞRISI

Son olarak Seyhan için için adalet çağrısında bulunan Fadime Akçay, şu ifadeleri kullandı:

“Kız kardeşim tüm bu yaşananları hak etmedi. Bu bir cinayettir, bunun illa bir silahla olmasına gerek yok. Psikolojik şiddet ve manipülasyon da bir silahtır. Seyhan’ın umutları, hayalleri, hayatı elinden alındı. Bunda sorumluluğu olanların yargılanmasını ve gereken cezayı almalarını istiyoruz. Kadın cinayetlerinin, şüpheli ölümlerin ve intihara sürüklenmelerin daha fazla yaşanmaması için gerçek adaletin sağlanmasını talep ediyoruz.”

Fatoş SARIKAYA/ MERSİN

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak