Alevi Haber Ajansi

PSAKD Kadın Meclisi: Çocukların kaybolmasının sebebi AKP-MHP iktidarının politikalarıdır!

PİRHA – PSAKD Kadın Meclisi, 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan Narin Güran’a ilişkin açıklama yaptı. Günde ortalama 32 çocuğun kaybolduğu belirtilen yazıda “Çocuklar için sokaklar da evler de evet güvenli değil, çünkü çocukları korumuyorsunuz” ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın izine 8 Eylül’de ulaşıldı. Aralarında aile üyelerinin de bulunduğu 24 kişi, soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Toplumu derinden sarsan cinayetle ilgili ülke genelinde eylemler sürerken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kadın Meclisi de yaşananlara dair açıklama paylaştı.

ÜLKEYİ KAYIP ÇOCUKLAR ÜLKESİNE ÇEVİRDİNİZ”

Yazılı yapılan açıklama “Çocuk katillerinden hesap soracağız!” başlığı ile kaleme alındı. Türkiye’de yılda ortalama 10 bin çocuğun kaybolduğuna işaret eden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadın Meclisi, şu açıklamayı yaptı:

“21 Ağustos tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunduğunu büyük bir üzüntü ve öfke ile öğrendik. Bir kez daha isyanımızla ve yasımızla gerici erkek şiddetinin karşısındayız.

Sadece aileyi veya birkaç kişiyi yargılayarak sorumluluktan kurtulamayacaksınız. Kutsal ailelerin kirli ilişkiler ağında, tarikatların gölgesinde 19 gün boyunca 8 yaşındaki bir çocuğu kaybetmenizin hesabını vereceksiniz. Narin, ilk ve son olmayacak, kaybolanların sesi olacak.

Bu ülkeyi kayıp çocuklar ülkesine çevirdiniz. TÜİK’in verilerine göre 2008 ve 2016 yılları arasında tam 104.531 çocuk kayboldu ve TÜİK 2016 yılından beri, tam 8 yıldır kayıp çocuklara dair veri açıklamayı bıraktı. Kaç çocuk bulundu, kaçı hala kayıp bilmiyoruz. İçişleri Bakanlığı 2019 verilerine göre Türkiye’de yılda ortalama 10 bin çocuk kayboluyor. Bu da günde yaklaşık 32 çocuğun kaybolduğu anlamına geliyor.

Ülkede çocuklar en çok yakınları tarafından istismara uğruyor.

AKP’nin 22 yıllık iktidarında İstismara af yasası tartışmaları, “küçüğün rızası var” diyen erkek yargısı, bir kereden bir şey olmaz diyen bakanı, ‘baba kızına şehvet duyabilir’ diyen Diyaneti ile karşımızda çürümüş bir sistem var. Failler işte bu çürümüşlükten, cezasızlıktan güç alıyor.

Bu ülke çocuklar için güvenli değil!

Peki soruyoruz, hani nerede çocuklar? Çocuklar için sokaklar da evler de evet güvenli değil, çünkü çocukları korumuyorsunuz. Çocukların kaybolmasının sebebi AKP-MHP iktidarı, sizsiniz, sizin politikalarınız, hayvanlar değil!

Bizler çocuklar için yaşanılabilir ve güvenli bir dünya kurmak için iktidarın çocuk düşmanı, çocuğu hayattan koparan politikalarına karşı mücadeleye devam edeceğimize ve Narin’in faillerinin tespit edilip hak ettikleri cezayı almaları için dosyanın takipçisi olacağımıza kamuoyu önünde söz veriyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak