Alevi Haber Ajansi

ABF: Yaşam hakları elinden alınan yeni Narin’ler istemiyoruz!

PİRHA – Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran için yazılı açıklama yaptı. Çocuk hakları konusunda devletin sorumluluklarına işaret edilen yazıda “Devlet, dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarını gözetmek zorundadır” denildi.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta Kur’an kursuna gittikten sonra kaybolan Narin Güran’ın cesedi, bu sabah bulundu. Narin’in cesedinin daha önce arama yapılan Eğertutmaz Deresi’nde bir kez daha yapılan arama çalışmaları sırasında bir çuval içerisinde, üzeri taş ve ağaç dallarıyla kaplanmış halde bulundu.

“DEVLET, EVRENSEL ÇOCUK HAKLARINI GÖZETMEK ZORUNDADIR!”

Ülkeyi üzüntüye boğan olay sebebiyle Alevi Bektaşi Federasyonu da bir açıklama yaptı. Uluslararası çocuk haklarına vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“19 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın küçücük cansız bedeni bugün bulundu. Bu sabaha kadar tüm ülkenin beklentisi geçmiş yaşanmışların aksine Narin’in canlı şekilde bulunmasına yönelikti. Kamuoyunun ciddi şekilde sahiplendiği ve artık çocuk ölümlerinin önüne geçilmesi konusunda duyarlılık gösterdiği toplumsal bir duruma basın yayın yasağı konması şeffaflığın önüne geçse bile toplumsal sahiplenmenin önünü kesememiştir.

Devlet, ülkenin neresinde bir çocuk yaşıyorsa evrensel çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarını gözetmek zorundadır.

Narin’in katili veya katillerinin bir an önce tespit edilip gereken en ağır şekilde cezalandırılmaları, yaşanacak çocuk ölümlerinin önüne geçilmesi konusunda hem caydırıcı olması, hem de toplumsal vicdana hizmet etmesi anlamında önemlidir.

Yaşam hakları elinden alınan yeni Narin’ler istemiyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak