Alevi Haber Ajansi

AYM ‘hayvan katliamı’ yasasının iptalini esastan görüşecek

PİRHA- AYM, bugün sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan ‘katliam yasasının’ bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davada ilk incelemeyi yaptı. Davanın daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülmesine hükmedildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), bugün sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan ‘katliam yasasının’ bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davada ilk incelemeyi yaptı.

Davanın daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülmesine hükmedildi.

“BU BİR KATLİAM YASASIDIR”

Neylan Solmaz, şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi üyelerine şunu söylüyoruz: Bu sadece hayvan katletme yasası gibi görünüyor ama bu aynı zamanda insana da çevreye de yönelik birbirinin parçası olan bir şeye yönelik bir karar vereceksiniz. Derhal yürütmeyi durdurma kararı talep ediyoruz, çünkü hem toplumu ikiye ayıran bir yasaya dönüştü bu. Hayvanseverleri, yaşam hakkı savunucularını ve hayvan katillerini karşı karşıya getirdi. Maalesef yasa geçer geçmez de yurdun dört bir yanından hayvan cinayetlerinin haberlerini alıyoruz. Kaynak olarak bu yasa gösteriliyor. Bu bir katliam yasasıdır, katliamın da yasasının olmayacağını 105 gündür haykırıyoruz. Anayasa Mahkemesi üyelerine de aynı çağrıyı yapıyoruz bu bir katliam yasasıdır, meşru değildir derhal bu yasanın yürütmesini durdurun diyoruz.”

Yapılan konuşmalar ile Anayasa Mahkemesi’ne seslenilerek, ‘katliam yasasının’ bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talep edildi. AYM’nin bu kanun hakkında bir an önce karar vermesi istendi.

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak