Alevi Haber Ajansi

Çevreciler ayakta! Malatya’da 14 yeni ihale: 2’si Arguvan’da!

PİRHA-MAL-ÇEP, sayıları Malatya’da her geçen gün artan maden ihalelerine dikkat çekti. Hasan Kaya açıklamasında, Malatya’da 14 yeni maden sahasının açıldığını bunlardan 2’sinin Arguvan’da olduğunu söyledi.

Malatya’nın Arguvan ilçesinde 16’ıncı Uluslararası Kültür Festivali düzenlenirken MAL-ÇEP, sayıları Malatya’da her geçen gün artan maden ihalelerine dikkat çekti. Arguvan’da madencilerin iş başında olduğunu söyleyen Hasan Kaya, “Arguvan’ı İliç yaptırmayacağız” dedi. Kaya açıklamasında, Malatya’da 14 yeni maden sahasının açıldığını bunlardan 2’sinin Arguvan’da olduğunu söyledi.

“MADENLERİN YÜZDE 96’SI ŞİRKETLERE VERİLİRKEN DEVLET PAYI İSE; YÜZDE 4’TÜR”

Hasan Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Barajın etrafında yüzlerce maden kuyuları açılıyor, altın aramak için. Bu altını Türkiye Cumhuriyeti mi kullanacak? Yoksa 5 tane yabancı şirket ve onların yerli ortakları olan şirketler mi kullanacak? Madenlerin yüzde 96’sı şirketlere verilirken devlet payı ise; yüzde 4’tür. Siz Arguvanlılara ise tozu, gazı, zehir ve devasa maden çukurları, kanser hastalıkları kalacaktır.”

PİRHA/MALATYA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak