Alevi Haber Ajansi

‘Alevi-Bektaşi Kadın Meclisi bizim için bir umut’-VİDEO

PİRHA- Alevi Bektaşi Kadın Meclisi İstanbul’da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’na bağlı Okmeydanı Cemevi’nde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Genç Alevi Kadın Aktivist Aylin Arslan, Alevi Bektaşi Kadın Meclisi’ne ilişkin görüşlerini PİRHA’ya anlattı. 

Alevi kadınlar, ABF, HBVAKV ve bir çok Alevi kurumlarıyla beraber Alevi Bektaşi Kadın Meclisi’ni kurmayı amaçlıyorlar. Meclisin ilk toplantısı yoğun bir katılımla geçtiğimiz günlerde Okmeydanı Cemevi’nde yapıldı. Toplantıya katılan çok sayıda Alevi kadından biri de Genç Alevi Kadın Aktivist Aylin Arslan’dı. Aylin Arslan, Alevi Bektaşi Kadın Meclisi’ne ilişkin görüşlerini PİRHA’ya anlattı.

“İLK ÇERAĞIMIZI UYANDIRDIK”

Alevi -Bektaşi Kadın Meclisi’nin kadın meclisinin Alevi kadınlar için bir umut olduğunu belirten Arslan, “Alevi kadın meclisi kurulmasında ilk çerağımızı uyandırdık. Hak katında kabul eylesin. Ali baş Hızır yoldaşımız olsun. Hem Alevi kadınların örgütlemesi, gündemi takip etmesi, bilinçlenmesi hem de sorunlarına çözüm oluşturması adına bir umut oldu” dedi.

“KADINLAR SORUNLARI SAPTAMAYA BAŞLADILAR”

Alevi Bektaşi Kadın Meclisi’nin İstanbul’da Okmeydanı Cemevi’nde gerçekleştirdiği ilk toplantısının oldukça verimli geçtiğini söyleyen Aylin Arslan, “Daha önce emsali olmamış bir toplantıydı. Kadınlar kendi sorunlarını kendileri çözmenin yanı sıra sorunları da saptamaya başladılar. Bir çok sorunları vardı. Cemevlerine, yaşamlarına, alevi kimliklerine, kadın kimliklerine dair sorunlarını tanımladılar. Çözümler buldular” diye konuştu.

“MEYDANLARDA SESİMİZİ DUYURACAĞIZ”

Arslan, Alevi kimliğini benimsemiş genç kadınlar olarak da bu mecliste yer almaktan, çoğalmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek şunları kaydetti:

“Toplantıda Alevi kadınların yanı sıra 8 Mart ve referandum süreci de konuşuldu. 8 Mart’a yönelik İstanbul ve Ankara’daki çalışmaların neler olduğunu ve bu çalışmalara katılım sağlanacağını, Alevi kadınların da bu örgütlerde var olduğunu, var olacağını, meydanlarda seslerini duyuracağını söylediler.”

“REFERANDUM’DA HAYIR OYU VERECEĞİM”

Genç Alevi Kadın Aktivist Aylin Arslan, başkanlığı öngören referandum seçiminde Hayır oyu kullanacağını belirterek, gerekçelerini anlattı:

“İnanç olarak ve kadın kimliği olarak yok sayıldıklarından, evlere kapanmak istemediklerinden Alevi kadınlar sokakta kültürlerini yaşayabiliyor. Hayatı orada öğrenebiliyorlar. Demokratik yöntemlerle, eylemlerle seslerini duyurabiliyorlar. Çünkü bizler bugüne kadar ne hak kazandıysak hepsini sokaktaki eylemlerimizde sesimizi duyura duyura yaptık. O yüzden biz bu referandum sürecinde başkanlığa ya da partili cumhurbaşkanlığına Hayır diyoruz ve bunun için de meydanlarda olacağız. Meclisimizde karar aldık.”    (HABER MERKEZİ)

Haberin videosu

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak