Alevi Haber Ajansi

İşten çıkarılan 15 işçi, Nazımiye Belediyesi önünde eyleme başladı: İşimizi geri istiyoruz-VİDEO

PİRHA-Nazımiye Belediyesi’nde işten çıkarılan 15 işçi belediye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “İşimizi geri istiyoruz, herkese çağrı yapıyoruz haklı mücadelemizde bizlerle dayanışma içerisinde olun” denildi. DİSK Genel İş Dersim Şubesi Başkanı Çetin Yoluk, “Belediye yönetiminin bir an önce işçileri işlerine geri almalarını istiyoruz” dedi.

Nazımiye Belediyesi’nde 15 işçi işten çıkarılmıştı. CHP’nin yönettiği belediyede işten atmalara gerekçe olarak “Mali durumun kötüleşmesi” gösterildi.

İşten çıkartılan işçiler belediye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DİSK Genel-İş ve Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada, ‘İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz’ , ‘Verilen sözler tutulsun, çıkarılan işçiler geri alınsın’ pankartı açıldı. Açıklamada sık sık ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ , ‘İşçiyiz haklıyız kazanacağız’ sloganları atıldı.

“EKONOMİK KRİZİN BÜTÜN YÜKÜ İŞÇİLERE YIKILDI”

Ekonomik krizin bütün yükünün işçilere yıkıldığını ifade eden DİSK Genel İş Dersim Şubesi Başkanı Çetin Yoluk, “Nazımiye’de işçi arkadaşlarımızın haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden edilmesi kabul edilemez. Yapılan haksızlığın ve keyfiyetin sonuna kadar karşısında duracağız. Belediye yönetiminin bir an önce işçileri işlerine geri almalarını istiyoruz” dedi.

“SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ”

İşten çıkarılan işçiler adına açıklamayı okuyan Musa Demirtaş, şunları kaydetti:

“Nazımiye Belediye Başkanı Ali Emrah Tekin, seçimden önce verdiği sözleri tutmadı. Verdiğiniz sözü ne çabuk unuttunuz. İlk aklınıza gelen çözüm işçi çıkarmak mı? İşimizi geri istiyoruz, herkese çağrı yapıyoruz haklı mücadelemizde bizlerle dayanışma içerisinde olun. Sonuna kadar direneceğiz ve kazanacağız, çünkü haklıyız.”

“İŞÇİLER KEYFİ BİR UYGULAMA İLE İŞTEN ÇIKARILDI”

İşçilerin avukatı Reyhan Helin Bulut, “İşçiler keyfi bir uygulama ile işten çıkarıldı. İşçiler 2.5 yıldır çalışıyor ama sanki seçimden önce işe alınmışlar gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. İşçilerin yeniden işlerine dönmesini dile getiriyoruz” dedi.

“NAZIMİYE BELEDİYESİ, BİR AN ÖNCE YANLIŞTAN DÖNSÜN”

Tasarruf etmek için ilk akla gelenin işçileri işten çıkarmak olduğunu vurgulayan EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin de “Nazımiye Belediyesi, yaptığı yanlıştan dönmesi gerekiyor. Dersim yoksulluğun en yüksek olduğu yerlerden biri. İş olanakları olmadığı için insanlarımız buradan göç etmek istiyor. İşsizliğin en yoğun ilçelerden biri olan Nazmiye’de işlerin de göç etmesi mi isteniyor? Bütün belediyelerin ekonomik durumu kötü, o zaman her seferinde işçi mi çıkarılmalı. Bu uygulamayı EMEK Partisi olarak kabul etmediğimizi ve Nazımiye Belediye Başkanı Ali Emrah Tekin’in bir an önce bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Açıklama sonrasında işçiler oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminde de işçiler sık sık ‘ Direne direne kazanacağız’ sloganları attı. Eylem her gün saat 08.00-17.00 saatleri arasında devam edecek.

PİRHA/DERSİM 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak