Alevi Haber Ajansi

KESK Dersim Şubeler Platformu: Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilsin-VİDEO

PİRHA-KESK Dersim Şubeler Platformu, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin açıklama yaptı. İktidarın Öğretmenlik Meslek Kanununu sessiz sedasız Meclis’ten geçirmek istediği belirtilen açıklamada, “Tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik, özlük haklarını iyileştirmeyi amaçlayan öğretmenlerin haklarını koruyacak, eşit işe eşit ücret ilkesine dayanan, adil ve kapsayıcı bir meslek kanununu hep beraber hazırlayalım” denildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyesi öğretmenler, AKP-MHP tarafından Meclis’e sunulan ve Genel Kurul’da görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı eylemde.

KESK Dersim Şubeler Platformu, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ‘Öğretmenlerin sesine kulak verin, ÖMK’yi derhal geri çekin’ pankartı açıldı. KESK Dersim Şubeler Platformu adına açıklamayı Eğitim-Sen Şube Sekreteri İlhan Öner okudu.

“KANUN TEKLİFİ, ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİ DEĞERSİZLEŞTİRMEKTE”

Ankara Kızılay’da iktidarın eğitim ve bilim emekçilerine, sendikamız Eğitim-Sen yönetici ve üyelerine yapılan saldırıyı ve demokratik haklarımızı kullanmamızı engellenmesini şiddetle kınadıklarını belirterek sözlerine başlayan İlhan Öner, “Toplumsal ilişkileri ve geleceğimizi kendi ideolojik referanslarına göre şekillendirmeyi hedefleyen Öğretmenlik Meslek Kanununu sessiz sedasız Meclis’ten geçirmek istiyorlar. Sendikamız EĞİTİM SEN Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) gündeme getirildiği günden bu yana teklifinin tehlikelerine ve iktidarın teklifle neleri hedeflediğine dikkat çekmektedir. İktidara ve Milli eğitim Bakanlığına uyarılarda bulunmaktadır. Ancak AKP+MHP iktidar bloğu uyarıları ve eleştirileri dikkate almadığı gibi cemaatlerin, tarikatların isteklerine göre hareket etmektedir. Yasa teklifinin hazırlanma sürecinde yandaş sendikalar dışında kimsenin düşünce ve önerileri alınmamış, eleştirilere kulaklar tıkanmış, Bakanlık bildiğini okumuştur. Kanun teklifi öğretmenlik mesleğini değersizleştirmekte, öğretmenlerin iş güvencesini ciddi anlamda tehdit etmekte, eğitim fakültelerinden mezun olmayı ayrıntıya indirgeyip kurulacak Eğitim Akademileri üzerinden AKP kadrolarını yetiştirmeyi hedeflemektedir” dedi.

“KAPSAYICI BİR MESLEK KANUNU HEP BERABER HAZIRLAYALIM”

İktidara Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu geri çekme çağrısında bulunduklarını ifade eden Öner, “Gerçek bir meslek kanunu hazırlamak istiyorsanız, ILO ve UNESCO ortak belgesi olan; “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi” metnini esas alın. 5 Ekim 1966 yılında kabul edilen ve Türkiye tarafından da onaylanan bu tavsiye kararı, öğretmenlerin toplumsal statüsüne yönelik olarak bugüne kadar atılmış en önemli ve kapsamlı adımdır. Bu metin dikkate alınmadan hazırlanan bir Meslek Kanununu kabul etmemiz mümkün değildir. Gelin tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik, özlük haklarını iyileştirmeyi amaçlayan öğretmenlerin haklarını koruyacak, eşit işe eşit ücret ilkesine dayanan, adil ve kapsayıcı bir meslek kanununu hep beraber hazırlayalım” diye konuştu.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak