Alevi Haber Ajansi

Şahkulu akademisinde dersler devam ediyor

PİRHA- İstanbul’da Şahkulu Dergahı’nda Alevi Akademisi’nde dersler devam ediyor. Bu hafta Prof Dr. Ali Yaman ve Şahkulu Sultan Dergahı Vakfı Başkanı Memet Çamur ders anlattı. Derslere ilgi yine yoğundu. 

Prof. Dr. Ali Yaman Şahkulu Sultan Dergahı Alevi Akademisi’nin 3. dersinde “Selçuklu ve Osmanlı – Aleviler” ilişkisini anlattığı 3 saatlik sunum yaptı.

Ali Yaman’ın verdiği dersle, Alevilerin yaşadıkları önemli sorunlar ve Selçuklu Ve Osmanlı Devletleri’nin Alevilere dönük tutumları tarihi kaynaklar ve belgeler yardımıyla anlatıldı. Yüksek Lisans çalışmasını ve doktorasının bir bölümünü de Şahkulu Sultan Dergahı’nda yapan Prof. Dr. Ali Yaman, Alevi dedelerinden Mehmet Yaman’ın da oğlu olarak geleneksel bilgileri de dinleyenlere aktarırken güncel sorunlara da değindi. Yaman, Alevi kurumlarının en önemli önceliğinin bilimsel çalışmalara değer ve öncelik vermek olduğunu vurguladı. 

CUMHURİYET DÖNEMİ VE ALEVİLER

Şahkulu Sultan Dergahı Vakfı Başkanı Memet Çamur da, Şahkulu Alevi Akademisi derslerinde Cumhuriyet Dönemi ve Aleviler konusunu detaylarıyla anlattı. Osmanlı’nın son dönemini özetleyen Memet Çamur, özellikle Abdülhamit’in bazı çevrelerce, yalan yanlış bilgilerle gerçekleri çarpıtan bir şekilde göklere çıkarılmasına karşın, Osmanlı’da en büyük toprak kaybının Abdülhamit zamanında olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı.

Memet Çamur Cumhuriyet Dönemine geliş sürecini tarihi seyir ve gelişmelerle özetledikten sonra, Cumhuriyet rejiminin devraldığı enkazı örneklerle açıkladı. (N.M)

 

   

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak