Alevi Haber Ajansi

20 ŞUBAT 2017 PAZARTESİ-GÜNDEM

-Hatun Ana hayata gözlerini yumdu. Hakikatçı Alevilik geleneğinin son temsilcilerinden  Hatun Ana ( Hatun Aksoy) kısa bir süre evvel beyin kanaması geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Hatun Ana’nın cenaze erkanı bugün saat 13:30 da Yenibosna Cemevinde yapılarak son yolculuğuna uğurlanacak. GÖRÜNTÜ 

-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi Gençlik Kolları, gericiliğe karşı etkinlik düzenledi. GÖRÜNTÜ

-PSAKD Ataşehir Cemevi, Laik Demokratik Türkiye ve Eşit Yurttaşlık için #HAYIR paneli gerçekleşti. GÖRÜNTÜ

-Tokat-Yozgat Güçbirliği Platformu Sözcüsü Mustafa Gürsoy referanduma ilişkin görüşlerini PİRHA’ya açıkladı. 

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, eğitim müfredatını ve zorunlu din dersinin hala yürürlükte olmasını PİRHA’ya değerlendirdi. 

-Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia ile ilgili davanın duruşmasına yarın (20 Şubat) devam edilecek. Ailelerin davaya sahip çıkmadıklarını söyleyen AKD Soma Şube Başkanı Aysun Gökçe, PİRHA’da duruşmaya katılım çağrısı yaptı ve “Aileler tek ses tek yürek olamadılar” dedi.  

-Xızır ayı vesilesiyle Almanya’nın bir çok kentinde Xızır cemleri düzenlendi.

-HDK-Almanya,  1. Meclis Toplantısı’nı Köln kentinde gerçekleştirdi. DGB Haus’ta yapılan meclis toplantısına yaklaşık 50 meclis üyesi katıldı.

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak