Alevi Haber Ajansi

Leyla Zana, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PİRHA-Diyarbakır’da gözaltına alınan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zana, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında yürüttüğü bir soruşturma kapsamında bugün Silvan İlçesi’nden Diyarbakır’a giderken yol kontrolü sırasında gözaltına alınmıştı.

Zana hakkında açılan soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdikten sonra, savcının “adli kontrol şartı” talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Burada ifadesi alınan Zana, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

17 Kasım’da Zana, TBMM’de yemin ederken “Türk milleti” yerine “Türkiye milleti” deyince geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal yemini geçersiz saymıştı.

Zana, 2011’deki Meclis’teki milletvekili yemin töreninde de “Türk milleti” yerine “Türkiye milleti” ifadesini kullanmıştı.

Erdal İnönü liderliğindeki Sosyal Demokrat Halkçı Parti 1991 seçimlerinde bir kısım DEP adaylarını kendi listesinden aday göstermişti. Bu milletvekillerinden Leyla Zana ve Hatip Dicle 6 Kasım 1991 günü TBMM’de milletvekilliği yemin töreninde Kürtçe konuşunca yemin krizi çıkmıştı.

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak