Alevi Haber Ajansi

Gabriel’den Demirtaş’a davet

PİRHA/ Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, HDP’nin tutuklu Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı başkent Berlin’e onur konuğu olarak davet etti. Gabriel, davetini imzaladığı 30 Ocak 2017 tarihli resmi bir mektupla HDP’ye iletti.

HDP’nin tutuklu Eş Başkanı Demirtaş 12-13 Mart tarihleri arasında  Berlin’de düzenlenecek “Geleceğimizi Şekillendirmek – Özgürlük, Adalet ve Dayanışmanın Hüküm Sürdüğü Bir Dünya İçin” başlıklı konferansa onur konuğu olarak davet edildi. HDP’ye resmi olarak iletilen davetiyede Gabriel Demirtaş’a, ‘güçleri birleştirme ve görevlerin üstesinden gelme’ çağrısı yaparak, “Seni aramızda görmek için sabırsızlanıyorum” diye seslendi.

Gabriel’in mektubunu, HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Hişyar Özsoy yanıtladı. Özsoy, davet için teşekkür etti, Demirtaş’ın içinde bulunduğu durumu açıkladı ve konferansa Van Milletvekili Tuğba Hezer, kendisi ve HDP Avrupa Temsilcisi Faruk Doru’dan oluşan bir heyetle katılmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak