Alevi Haber Ajansi

Hrant Dink’in katilinin serbest bırakılmasına sosyal medyada tepki yağdı

PİRHA- Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın serbest bırakılmasına siyasilerden, hukukçulardan, kurumlardan ve halktan tepki yağdı. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tepkisini dile getirdi.

Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de gazete binası önünde katleden Ogün Samast, tahliye edildi.

Samast, 20 Ocak 2007’de Samsun otogarında yakalandı. 24 Ocak 2007’de tutuklanan Ogün Samast, geçen Şubat ayında cezasını çektiği Kandıra F Tipi cezaevinden Bolu F Tipi cezaevine nakledildi. Cezaevi idaresi, Samast’ın “iyi halli” olduğu iddiasıyla tahliyesine karar verdi. Tetikçi katil Ogün Samast, Şubat ayından bu yana cezasını çektiği Bolu F Tipi cezaevinden tahliye edildi.

Çok sayıda siyasetçinin yanı sıra, hukukçular, insan hakları savunucuları tahliye kararına yönelik sosyal medyadan tepkisini dile getirdi.

OGÜN SAMAST’IN TAHLİYESİNE İLİŞKİN TEPKİLER

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine yönelik tepkilerden bazıları şu şekilde:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Takip etti, tatbikat yaptı, Hrant Dink’i üstelik de planlayarak öldürdü Ogün Samast. Demek ki Ogün Samast’la Türk bayrağı önünde fotoğraf çekilenler günü geldiğinde o delikten çıkarmayı da bildiler. Bugün iyi hâlden serbest kalıyorsa, sözün bittiği yerdeyiz demektir. Bu vakitten sonra bu memlekette adaletin a’sından bahseden gerçekten vicdansızdır.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: Sevgili Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala, Can Atalay sadece düşünceleri nedeniyle hapiste ama Sevgili Hrant Dink’in katili Ogün Samast serbest! İktidarın bu ayrımcı İnfaz uygulamasına, Hrant’ın katledilmesinden sorumlu olanlara ve arkasındaki siyasi iktidara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Sevgili Hrant’ın bizlere miras bıraktığı barış mücadelemize de ısrarla devam edeceğiz.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Sevgili Hrant Dink’i alçakça saldırıyla katleden tetikçinin serbest bırakılması AKP-MHP ittifakının bu ülke halklarının ortak yaşam iradesine ve barış talebine yönelik siyasi suikast girişimidir. Hrant’tan ve binlerce arkadaşımızdan baş eğmemeyi, barışı ısrarla savunmayı öğrendik. Katillere ve arkasındaki siyasi iktidara karşı mücadelemizi büyüteceğiz; adalet ve barış bu ülkeye hakim olana kadar direnmeye devam edeceğiz.

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Milletin oyuyla seçilmiş milletvekilini, yasaya aykırı bir biçimde cezaevinde tutmak için “yargı krizi” çıkaranlar, katilleri serbest bırakıyor. Kardeşliğimize kurşun sıkanlar, kadınlara, çocuklara kasteden “iyi halliler” dışarıda; gazeteciler, siyasetçiler içeride… “Aslanım benim, aferin Erdoğan…”

HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş: Sevgili Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ı bırakanlar, ona bayrak önünde gülerek poz verdiren zihniyettir. Yüzlerce hasta mahpusu ölüme terk edenler Hrant’ın katilini serbest bırakıyorlar.Bugün katilleri serbest bırakan zihniyet düşünce suçlularını tutmaya devam ediyor

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin: “Hrant Dink’in katili Ogün Samast biraz önce tahliye edilmiş. Burası böyle DİSTOPİK bir yer! Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala, Can Atalay sadece düşünceleri nedeniyle hapiste ama katil serbest! Ayrımcı İnfaz kanunun sonuçları…”

Ankara Tabip Odası: Gazeteci-yazar Hrant Dink’in katili Ogün Samast, 16 yıl sonra hasta ve siyasi mahpuslara uygulanmaktan imtina edilen “iyi hal” gerekçesi ile tahliye edildi. Bu kararla toplumsal vicdan ve adalet duygusu bir kez daha yara aldı. Gazetecilerin, yazarların, halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerinin tutuklandığı, katillerin serbest kaldığı bir ülkede adaletten ve hukuk devleti ilkelerinden söz edilemez!

Türkiye İşçi Partisi: Anayasa Mahkemesi’nin tahliye kararına rağmen cezaevinde tutsak bulundurulan Hatay Milletvekilimiz Can Atalay ve onlarca siyasi tutuklu Saray’ın talimatıyla özgürlüklerinden mahrum edilirken, Hrant Dink’in katili Ogün Samast bugün tahliye edildi. Milletvekilleri, siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler hapiste tutulurken bir katil daha sokağa salındı. Yargıyı mafya çetelerinin arka bahçesine çeviren Saray Rejimi’ni yıkacağız, adaleti kazanacağız!

Özgürlük için Hukukçular Derneği: Hrant Dink’in katili Ogün Samast “iyi hal” gerekçesiyle tahliye edildi. Yasaları, katilleri serbest bırakmak için kullanan iktidar, gözlem kurulları ile tahliyeleri engellerken, azami tutukluluk süresi dolmuş olan Gültan Kışanak’ın tahliyesine, AYM kararlarına uyulmasına engel oluyor!

(HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak