Alevi Haber Ajansi

KCDP davası öncesi açıklama: Bizi kapatmak isteyenlerin devrini kapatacağız-VİDEO

PİRHA- “Aileyi ve toplumu parçalamayı amaçladığı” iddiasıyla hakkında kapatma davası açılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Derneği’nin üçüncü duruşması öncesi konuşan Avukat Leyla Süren, “Biz kadınların, avukatların, gönüllülerin, ailelerin mücadeleleri artık ittifak pazarlık masasına meze yapılır hale gelmiştir” dedi. Platformun genel sekreteri Fidan Ataselim ise “Bizi kapatmaya çalışanların devrini kapatacağız” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Derneği’ne, “Aileyi ve toplumu parçalamayı amaçladığı” gerekçesiyle açılan kapatma davasının bugün görülen üçüncü duruşması öncesinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Kadın cinayetlerini durduracağız” sloganlarının atıldığı açıklamada KCDP Temsilcisi Gülsüm Kav, platformun avukatlarından Leyla Süren, platformun genel sekreteri Fidan Ataselim ile erkek şiddeti sonucu öldürülen Ceyda Yüksel’in annesi Filiz Demiral konuşma yaptı.

“HAYATI ÇALINAN HERKESİN HESABINI SORACAĞIZ”

Bütün zorluklara rağmen mücadelelerini sürdürdüklerini vurgulayan Gülsüm Kav, şunları söyledi:

“Bu üçüncü duruşmamız. Her hava şartında, her türlü zorlukta kadın cinayetlerini durdurmaya ve bunun için mücadele etmeye kararlıyız. Bir yıldır bizi uğraştırdıkları şeye bakın. Bir yılda uğraşılacak şey bu mudur? Kadınlar öldürülmesin diye mücadele eden kadınların derneğini kapatmak mıdır? Depremde binlerce insanımızı kaybettik. Zaten bir kriz var. Aileye zarar veriyormuşuz diye bizi kapatmaya çalışıyorlar ya, o aileler açlık sınırında yaşıyor. Bu memlekette, bu ekonomik krizde bu kadar rezalet varken ve bu rezalet deprem ile bu kadar açığa çıkmışken, konu biz miyiz? Kadın cinayetlerini durdurmaya kararlıyız. Bunu böyle bilsinler. Bu davadan hangi sonuç çıkarsa çıksın bu memlekette önlenebilir ölümle hayatından olan, hayatı çalınan herkesin hesabını soracağız.”

“KADINLARIN MÜCADELESİ PAZARLIK MASASINA MEZE YAPILIR HALE GELDİ”

Konuşmasına 5 Nisan Avukatlar Günü’ne değinerek başlayan Av. Leyla Süren ise “5 Ekim’den bu yana 95 davaya girmişiz, 161 duruşma yapılmış. Biz hala burada kanuna ve ahlaka aykırı gelmekten yargılanıyoruz. Bir derneğin tabelası, sandalyesi, masası kanuna aykırı gelemez. Gönüllü avukatları, gönüllüleri ve kayıp aileleridir o zaman aykırı gelen. Biz katilleri yakaladığımız için mi ahlaka aykırı davranıyoruz? Şubat ayında deprem varken 11 kadın öldürüldü. Türkiye’de ilk kez 12 şüpheli kadın ölümü oldu. İlk kez şüpheli ölüm, kadın cinayeti sayısını geçti. Çünkü diyorlar ki, “Zaten kimse işini yapmıyor bari gizleyerek öldürelim.” Bu yüzden bu dava çok önemlidir. Biz kadınların, avukatların, gönüllülerin, ailelerin mücadeleleri artık ittifak pazarlık masasına meze yapılır hale gelmiştir” dedi.

“BİZİ KAPATMAYA ÇALIŞANLARIN DEVRİNİ KAPATACAĞIZ”

14 Mayıs seçimlerini hatırlatan Fidan Ataselim de şöyle konuştu:

“Bizler her gün kadınlar öldürülürken, kadınların yaşaması için mücadele ediyoruz. Kadınlar eşit, özgür yaşasın diye mücadele ediyoruz. LGBTİQ+’lara ayrımcılık yapılmasın, nefret cinayetlerine kurban gitmesinler diye mücadele ediyoruz. Kim eşitsizliğe, haksızlığa uğrarsa onun yanında yer alıyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden hangi anlayış imzayı geri çekti? Bu anlayış Taliban anlayışıdır. İran’daki molla rejiminin anlayışıdır. Bu anlayışı tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Bizi kapatmaya çalışanların devrini kapatacağız. Kadın düşmanlarını göndereceğiz.”

“CUMHURBAŞKANINA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Ceyda Yüksel‘in annesi Filiz Demiral ise iktidara istifa çağrısında bulunurken, “Platformun kapatılması, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi sırf tarikatlardan oy kaybetmemek içindir. Kadınların üzerinden siyaset yapıyorlar. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu bu yüzden hep söylüyoruz. Cumhurbaşkanına hakkımı helal etmiyorum. Asla da helal etmeyeceğim. Ölüler hakkını helal edemez. Kızımdan hak helalliği isteyebilir mi? Hakkımı da oyumu da vermiyorum. Hükümetin istifa etmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Devrim FINDIK/İSTANBUL

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak