Alevi Haber Ajansi

Lütfi Ergüven: Bir devletimiz olmadı ama birbirimize her zaman Hızır olmaya devam edeceğiz-VİDEO

PİRHA – Depremin en etkili olduğu ilçelerden Elbistan’a giden Edinburg Cemevi Başkanı Lütfi Ergüven, devletin ayrımcı politikalarını eleştirerek “Herkes en yakın kurumuna bir lokma bağışlasın. O kurumlar da cemevlerimize sahip çıksın. Çünkü böyle bir günde ihtiyaçlarımıza tam da Hızır olan yer burasıdır. Yaşlısı genci bütün insanlar cemevine sığındı” ifadelerini kullandı. 

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından büyük bir yıkımın yaşandığı ilçelerden birisi de Elbistan oldu. Halk, yaralarını kendisi sarmaya devam ederken birçok ülkeden Alevi kurumları da Elbistan’a yardım eli uzattı.

“BÜTÜN İNSANLAR CEMEVİNE SIĞINDI”

Edinburg Cemevi Başkanı Lütfi Ergüven de yardım için Elbistan’a gelenler arasında yer aldı. Ergüven, PİRHA’ya yaptığı değerlendirmede AKP-MHP hükümetinin deprem politikalarını eleştirdi. Devletin, Alevi coğrafyasında ayrımcı davrandığını ifade eden Lütfi Ergüven, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şu anda kelimelerin bittiği yerdeyiz. Elbistan’da maalesef her şey bitti ve göç başladı. Devletin el atmadığı bir sürü çökmüş enkaz var. Daha düne kadar o insanlar can çekişiyordu ama bugün artık maalesef o da bitti. Bir devletin ancak bu kadar utancı olabilir. Kendi insanına yardım edemeyen, bile bile ölüme terk edilmiş bir insanlık var. Devlet neden buraya el atmıyor onu da artık herkes anlamıştır. Elbistan’da şu an büyük bir göç var. Otobüsler insanlar taşıyor. Herkes bir şekilde Elbistan’dan Kaçmaya çalışıyor. Alevi Köyleri de boşaltıldı maalesef. Devlet köylere de el atmadı. Köylüler bir şekilde Elbistan Cemevine gelip otobüslerle dışarıya çıkmaya çalışıyor.

Hızır ayındayız ve bu ay bizim için çok önemli. Herkes en yakın kurumuna bir lokma bağışlasın. O kurumlar da cemevlerimize sahip çıksın. Çünkü böyle bir günde ihtiyacımızın tam da Hızır olduğu yer burasıdır. Yaşlısı, genci bütün insanlar cemevine sığınmış. Mücadele yaşatıyor. Bizim bir devletimiz olmadı ama biz birbirimize her zaman Hızır olmaya devam edeceğiz. Umarım ki Alevi toplumu bu yaşananları da atlatacaktır.”

PİRHA/ELBİSTAN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak