Alevi Haber Ajansi

İkizköylüler, zeytin yasasına karşı Çarşamba günü Meclis önünde olacak-VİDEO

PİRHA- Milas’a bağlı İkizköylüler, kamuoyunun tepkisi üzerine geri çekilen ancak AKP’li milletvekilleri tarafından yeniden Meclis’e getirilmek istenen zeytinliklerin madenciliğe açılmasını düzenleyen kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı. Köylüler, Ankara’ya gideceklerini duyurarak, Meclis önünde yapacakları açıklamaya destek çağrısında bulundular.

Daha önce Maden Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle zeytinlikleri madenlere açan AKP, şimdi de Meclis’e sunduğu “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile bunu yasa haline getirmeye çalışıyor.

Muğla’nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’nda yapılmak istenen kömür ocağına karşı direnen İkizköylüler, Meclis’e getirilen kanun teklifine karşı Akbelen Orman’ında basın açıklaması yaptı.

Açıklamada köylüler, zeytinliklerini koruyacaklarını belirtirken, açıklamayı köylülerin gönüllü avukatı olan İsmail Hakkı Atal yaptı.

Atal, AKP’nin 20 yılda en az 10 kez “zeytin kanunu”nu delmeye çalıştığına dikkat çekerek, “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi 10 Aralık Cumartesi gece yarısı operasyonuyla Meclis’e sevk edildi. 5’li çeteden LİMAK, Akbelen Ormanı’na, Cengiz, Kaz Dağları’na giremedi. 5’li çeteye hizmet eden şirket vekillerinin yıldırım hızıyla hazırladığı kanun tasarısı, yine yıldırım hızıyla 14 Aralık Çarşamba günü saat 10.00’da Enerji Komisyonu’nda görüşülecek. “14 Aralık Çarşamba günü saat 11.00’de tüm yaşam ve hak savunucularını TBMM Dikmen Kapısı önünde buluşmaya davet ediyoruz. Milletvekili olarak değil 5’li çetenin vekilleri olarak hareket eden, kutsal zeytini koruyan zeytin kanununu yok etmek için hülle kanun tasarısı hazırlayan 29 şirket vekilini kamuoyuna ifşa ediyoruz. Bu milletvekilleri mahkemede hesap verecekler” dedi.

Köylülerin “şirket vekilleri” olarak nitelendirdikleri isimleri açıklayan Atal, tüm duyarlı kesimleri yanlarında olmaya çağırdı.

PİRHA/MUĞLA

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak