Alevi Haber Ajansi

MKGP, tutuklu kadın gazetecilerle dayanışma kampanyası başlattı

PİRHA-Tutuklu kadın gazeteciler için ‘Kadın Gazetecilere Özgürlük Kampanya’sı başlattığını duyuran Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) kamuoyunu gazetecilerle dayanışmaya çağırdı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) tutuklu bulunan kadın gazeteciler için ‘Kadın Gazetecilere Özgürlük Kampanyası’ başlattı. Dijital medya üzerinden yürütülen kampanyaya dair açıklama yapan MKGP, gazetecilerle dayanışmayı büyütmeyi amaçladıklarını belirtti.

“KADIN GAZETECİLERE YÖNELİK CİDDİ HAK İHLALLERİ YAŞANMAKTA”

MKGP’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün Türkiye’de kadın gazetecilere yönelik ciddi hak ihlalleri yaşanmakta ve Türkiye’de en az 10 kadın gazeteci tutuklu olarak cezaevlerinde bulunmaktadır. Onlarca kadın gazeteci hakkında sayısız dava açılmışken, çok sayıda kadın gazeteci devam eden ceza davaları nedeniyle her an tutuklanma riski ile karşı karşıya. Aynı şekilde, son aylarda çok sayıda meslektaşımız toplumsal gösterilerde haber takibi yaparken hukuka aykırı bir biçimde kolluk kuvvetlerinin doğrudan fiziki müdahalesine maruz kalmış, haklarında soruşturmalar başlatılmış, haber yapmaları engellenmek istenmiştir. Basın özgürlüğüne ve basın çalışanlarına yönelik sistematikleştirilmeye ve olağanlaştırılmaya çalışılan bu uygulamalara karşı, “kabullenmiyoruz” aksine kadınlar olarak mücadelemizi daha çok büyütüyoruz.

“DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Bu kapsamda, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu olarak meslektaşlarımızla dayanışmamızı büyütmek için dijital medyada ‘Kadın Gazetecilere Özgürlük Kampanyası’nı başlatıyoruz. Kampanyamız kapsamında tutuklu ve tutuksuz yargılanan, sansüre karşı mücadele eden, kamuoyuna haber ulaştırmaya çalışan, sahada engellemelere ve baskılara maruz bırakılan tüm meslektaşlarımızla dayanışıyoruz. Kadın gazeteciler başta olmak üzere tüm basın çalışanlarının özgürlüğü için demokratik kitle örgütlerini ve kamuoyunu kampanyamıza katılmaya, güçlendirmeye ve yaymaya çağırıyoruz.”

Kampanya destek için:  link 

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak