Alevi Haber Ajansi

Zorunlu din derslerinden muafiyet için açılan davanın duruşması 19 Ekim’de

PİRHA-Zorunlu din derslerine karşı başlatılan ‘Okullara Dilekçe Verme Kampanyasının’ ilk aşamasını tamamladıklarını belirten Demokrasi Konferansı Alevi Bileşenleri, mahkeme sürecinin de başladığını duyurdu. Laik ve çağdaş eğitimden yana olan herkes 19 Ekim Çarşamba günü görülecek olan duruşmaya çağrıldı.

Demokrasi Konferansı Alevi Bileşenleri yaptığı bir açıklama ile zorun din derslerine karşı hukuki sürecin başladığını duyururken, 19 Ekim Çarşamba günü İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmaya çağrıda bulundu.

“LAİK, ÇAĞDAŞ YAŞAMDAN YANA OLAN HERKESİ DURUŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ” 

Yapılan açıklama şöyle:

“Çocuklarımızın zorunlu din derslerinden muafiyeti için hukuki mücadelemizi başlattık. Ülkemizde yaşayan Aleviler başta olmak üzere demokratik ve laik eğitimden yana olan yurttaşların ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ adı altında dayatılan din derslerinin kaldırılması talebini görmezden gelen ve AİHM’in kararlarını hiçe sayan siyasi iktidarın bu tutumuna karşı başlatmış olduğumuz ‘Okullara Dilekçe Verme Kampanyasının’ ilk aşaması tamamlanmış ve mahkeme süreçleri başlamıştır.

Demokratik kamuoyunu, laik, çağdaş yaşamdan yana olan ve çocuklarını başta dinsel baskı olmak üzere her türlü baskılardan arınmış, özgür bir ortamda yetiştirmek isteyen herkesi 19 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 10.30’da İstanbul 3. İdare Mahkemesi duruşma salonuna ve dava sonrası yapılacak olan basın açıklamasına davet ediyoruz. Gelin canlar bir olalım.”

PİRHA / İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak