Alevi Haber Ajansi

Hüseyin Karababa’nın engelli raporu iptal edildi; ‘Tedavi olmamam için kasıtlı yapıldı’

PİRHA- Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren Gülsüm Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa’nın engelli raporu iptal edildi. Engellilik haklarından artık yararlanamayacağını aktaran Karababa, böylece tedavi olabilme hakkının elinden alındığını ve bunun kasıtlı yapıldığını vurguladı.

Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren Gülsüm Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa’nın engelli raporu iptal edildi.

Hüseyin Karababa’nın, rahatsızlıkları nedeniyle tam teşekküllü devlet hastanelerinden yüzde 45 oranında engelli olduğuna dair raporu bulunuyordu. Raporunu yeniletmek için hastaneye başvuran Karababa’nın engellilik düzeyi düşürülerek raporu iptal edildi.

Engellilik haklarından yararlanabilmesi için yasal sınırın yüzde 40 olduğunu belirten Karababa, son başvurusunda yüzde 45 olan raporunun düzeyini yüzde 39’a düşürdüklerini söyledi.

“ENGELLİLİK HAKLARINDAN YARARLANMAYACAĞIM İÇİN TEDAVİ OLAMAYACAĞIM”

Yasal sınır olan yüzde 40’ın altında kaldığı için engellilik haklarından artık yararlanamayacağını aktaran Karababa, böylece tedavi olabilme hakkının elinden alındığını ve bunun kasıtlı yapıldığını vurguladı.

Sağlıklı koşullarda tedavi olabilmek için Hollanda Kralı Willem-Alexander’a da çağrı yapan Karababa, konuya ilişkin şunları dile getirdi:

“Benim raporumu 45’den 39’a indirerek engelli hakkımı engellediler. Ben Hollanda vatandaşı Carina Cuanna’nın da içerisinde olduğu Sivas Katliamı kurbanı 33 insanın davasını yürütmekten dolayı yaralandım. Raporlarım İbni Sina Devlet Hastanesi’nde mevcut. O nedenle 27 yıl vatandaşına sahip çıkmayan Hollanda Kralı Willem-Alexander beni tedavi ettirmek durumundadır. Bu raporları İngilizceye çevirdim Hollanda kralına göndereceğim. Hollanda elçiliğine Whatsaap’tan gönderdim. Daha önceden tedavi edilmek için krala 3 mektup daha göndermiştim.”

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak