Alevi Haber Ajansi

HDP Ankara İl Kongresinde ‘Hasta tutsaklar’ vurgusu!-VİDEO

PİRHA-HDP Ankara İl Örgütü’nün 4. Olağan Kongresi başladı. Kongrede hasta mahpusların durumuna vurgu yapılırken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, konuşmasında “Seçim bir gündür, mücadele her gündür. Onun için biz diyoruz ki, demokrasi ittifakını ortak mücadele üzerine kuruyoruz. Seçim birlikteliğini de bu zeminde inşa edeceğiz. mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, “Şimdi Kazanma Zamanı” sloganı ile 4’üncü Olağan Kongresi’ni yapıyor. Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan kongrede salona “Simdi kadınlar zamanı”, “Şimdi gençlik zamanı”, “Şimdi demokrasi zamanı”, “Şimdi eşitlik zamanı” yazılı pankartlar asıldı.

Hasta tutuklu Aysel Tuğluk’un durumuna dikkat çekilen kongrede, salona “Aysel Tuğluk Hafızamızdır, Hasta Tutsaklara Özgürlük” pankartıyla birlikte Deniz Poyraz ve Garibe Gezer’in fotoğrafları da asıldı.

Geniş katılımın görüldüğü kongreye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkevleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Emekli Sen, Barış Vakfı, Devrimci 78’liler Federasyonu, İnsan Hakları Derneği (İHD), 78’liler Girişimi, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) temsilcileri katıldı.

“ONURLU BARIŞI BU TOPRAKLARA GETİRMEK İÇİN…”

Kongrenin ilk konuşmacısı HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu oldu. HDP’nin ezilen halkları temsil ettiğini ifade eden Sinemillioğlu, şu konuşmayı yaptı:

“Üçüncü yol ittifakını hep birlikte kuracağız.  Vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. İzmir il Binasında katledilen Deniz Poyraz yoldaşımız için, cezaevinde yaşamını yitiren Garibe Gezer için, İstanbul Sözleşmesini hayata geçirmek için, Suruç’ta 10 Ekim’de yaşamını yitiren yoldaşlarımız için ve onurlu barışı bu topraklara getirmek için mücadele edeceğiz. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere tüm hasta tutsaklara selam olsun. Cezaevlerinde baskı ve zulüm politikalarına karşı direnen tutsaklara selam olsun.”

“SİZ GİDİYORSUNUZ, BİZ GELİYORUZ”

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Parlak da tutuklu siyasetçilere işaret ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Onlar nasıl ki iktidarın baskıcı politikalarına baş eğmediyse, cezaevlerinde de baskılara boyun eğmiyorlar. Tutuklu siyasetçiler cezaevlerinden çıkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Özgür Kürdistan ve demokratik Türkiye bizim mücadelemizle sağlanabilir. Güney Kürdistan’daki siyasi partilere de sesleniyoruz sesinizi kirli politikalara karşı çıkarın, kirli politikalara alet olmayın.

Bu kongre öncesinde yine kimi engellemelerle karşılaştık. Deniz Poyraz ve Aysel Tuğluk pankartları salona alınmadı. Onlar bilsin ki Aysel Tuğluk da, Selahattin Demirtaş ta, İdris Baluken de, Figen Yüksekdağ da biziz. Siz gidiyorsunuz, biz geliyoruz.”

“BOYUN EĞMEYEN BİR İL ÖRGÜTÜMÜZ VAR”

Kongrede konuşan bir diğer isim ise HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu oldu. Ankara’nın sorunların yumağı olduğunu dile getiren Kerestecioğlu, şunları söyledi:

“Ankara demek polislerin engellenmesiyle sürekli karşı karşıya kalmak demektir. Her türlü zorluğa, baskıya, engellemeye rağmen boyun eğmeyen bir il örgütümüz var. Bizim yoksulu daha yoksul eden 5’li, 10’lu çetelerimiz yok. Zeytinliklere, ormanlara giren dozerlerimiz yok. Çocuk istismarlarını, kadın katliamcılarını aklayan yargımız yok. Bizim yasaklarımız, panzerlerimiz, hapishanelerimiz yok. Bizim haklara düşmanlığımız yok. Yoksulluğa, haksızlığa, adaletsizliğe karşı büyük bir mücadelemiz var. Bizim kendimizin olmasa bile zeytinliklere, ormanlara sevgimiz var.

Kandıra Cezaevi’nden Figen Yüksekdağ, Sebahat, Gültan, Sincan’dan Günay Kubilay, İdris Baluken, Edirne’den Selçuk Mızraklı, Selahattin Demirtaş duyuyor mu? Ankara’nın sesini onlara çok daha güçlü duyuralım. HDP halktır, halk burada.”

“SARAY TEK RENGE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYOR”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, değişimin başlayacağı en önemli illerden birisinin Ankara olduğunu söyledi. “Ankara, devletin asık suratlı, zalim, gri rengiyle tanınır ama biz Ankara’yı halkların yer alacağı şehir haline getireceğiz” diyen Sancar, şu konuşmayı yaptı:

“Yeni bir başlangıç ve inşa yolunda şimdi Ankara’da HDP zamanıdır. Ankara’ya üniversite okumaya geldiğimde Cebeci Kampüsü’nün etrafı panzerlerle çevriliydi. Ankara’nın sokaklarında gri, karaya dönüşmüştü. Askeri darbenin etkisi biraz gözlerden kaybolduğu yıllar içinde o kara biraz griye döndü. Ankara esasen devletin o asık suratlı gri rengiyle bütün topluma baktı. Ama biz biliyoruz Ankara bu renkten ibaret değildir. Ankara özgürlüğün mavisi, eşitliğin beyazı, dayanışmanın kızılını da içeriyor. İşte biz bütün bunları bir araya getirmek için şimdi HDP zamanıdır diyoruz.

Birlikte yürümek için güçleniyoruz, güçlendikçe değişim daha da yaklaşıyor. Sizlerle bütün bedel ödeyen cezaevindeki yoldaşlarla birlikte şimdi değişimi başlatmak zamanıdır. Herkesin kurtuluşu artık ortak mücadeleden geçmektedir.

Onlar bütün ülkeye Ankara başta olmak üzere bütün memlekete hükmetmek istiyorlar. Renkleri teke indirmek istiyorlar. Bütün kaynakları kendilerine ve yandaşlarına peşkeş çekmek istiyorlar. Bütün diğer halklara ezilenlere reva gördükleri yoksulluk ve sefalettir. İşte bunu değiştirmek için şimdi HDP zamanıdır diyoruz.

Bu kongre bu başlangıcın en önemli adımların biri olacak. Ankara’nın bir yüzünü de hatırlatarak bu umudun kaynaklarının ne kadar güçlü olduğunu vurgulamak istiyorum. Bir de Ankara, gençliğin Ankara’sıdır, devrimci mücadelenin Ankara’sıdır. Ankara ODTÜ’dür. Cebeci’dir, mahallelerin Ankara’sıdır. Biliyoruz Ankara’da faşizmi durduran mahallelerdeki devrimci örgütlenmedir. İşte Ankara’nın bize öğretecekleri bunladır. Mahirlerin, Denizlerin, Kürt özgürlük hareketinin, Kürt siyasal mücadelesinin, Türkiye devrimcileri ile bir araya geldiği bu sokaklar, mahalleler, kampüslerdir. Asıl Ankara asıl Türkiye budur. Türkiye’nin geleceği buradadır.

Bizler HDP’liler olarak Hüseyin Gazi’de Alevi, Çinçin’de Roman, OSTİM’de emekçi, Haymana’da Kürdüz. Biz bu ülkenin bütün renkleriyiz, inançlarıyız. Emek veren, emeğiyle yaşayan, emek için hayat için ter döken bütün kesimleriz. HDP budur, HDP’nin büyütmek istediği demokrasi ittifakının da temeli budur.

Türkiye’de büyük barışı ve kalıcı demokrasiyi güçlü demokrasi kalıcı adaleti sağlamak için yürüyoruz, mücadelemizi büyütüyoruz. Türkiye’de halkların alternatif bekleyişi vardır, inandırıcı bir seçenek istiyor halklarımız. Sadece kuru kağıtlarla boş mesajlarla ne iktidar kolay kolay gider ne de düzen değişir. İktidarı göndermeye ahdettik, ant içtik. Bunun yolu halklara gerçek bir alternatif sunmaktan geçer. Bizler HDP olarak demokrasi ittifakını halklar için gerçek alternatif haline getirmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki 20 yıl iktidarda kalan hiçbir güç bu nimetleri bırakmak istemez. Arkasında koca bir suç sicili vardır, ondan korkar. Hem nimetleri bırakmak istemez hem de kaybetme korkusu yerini sarar.

Seçim gününü bekleyerek, sonucu ulaşmanın mümkün olmadığını buradan tekrar hatırlatalım. Seçim bir gündür, mücadele her gündür. Onun için biz diyoruz ki, demokrasi ittifakını ortak mücadele üzerine kuruyoruz. Seçim birlikteliğini de bu zeminde inşa edeceğiz. Çünkü seçim de ancak her gün yürütülen bir mücadelenin parçası haline getirilirse başarılı sonuçlara yol açabilir. Yoksa sadece sandıkların kurulduğu günü mücadelenin tek alanı olarak görürsek kazanmamız mümkün olmaz. Biz o nedenle birlikte hep birlikte demokrasi güçleriyle, halklarla, emekçiler, yoksullarla bütün inanç gruplarıyla en geniş demokrasi ittifakını ortak mücadele temelinde inşa ediyoruz ve büyütüyoruz. Şiarımız ortak mücadele, her gün yeniden başlayan büyük mücadele kararlı inanlı yürüyüş.”

SİNEMİLLİOĞLU VE PARLAK YENİDEN SEÇİLDİ!
Kongrede HDP Ankara İl Örgütü’nün faaliyet ve mali raporlarının okunması ardından seçime gidildi. HDP Ankara İl Eşbaşkanlığı’na yeniden Pakize Sinemillioğlu ile Vezir Coşkun Parlak seçildi.

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak