Alevi Haber Ajansi

Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı

Avukat Can Atalay, Şık’a ve avukatlarına resmi olarak gözaltı gerekçesinin açıklanmadığını söylemişti. Şık’a avukatıyla görüşme kısıtlaması da getirilmişti. Şık, gözaltına alınışını dün 07.56’da Twitter’da paylaşmıştı.

Anadolu Ajansı, gazeteci Şık’ın attığı tweet’ler ve Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan bazı söyleşi ve haberler nedeniyle gözaltına alındığını duyurmuştu.

AA, Şık’ın, ‘Türkiye cumhuriyetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’la suçlandığını yazmıştı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Şık’ın ifadesini İstanbul Basın Savcısı Fahrettin Kerim Yerli aldı. Sorulara yanıt vermeyen Şık, “Gazeteciliği böyle soruşturamazsınız. Beş yıl öncesinin aynısı tekrar ediyor” dedi.

Tutuklama talebiyle Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilen gazeteci Ahmet Şık tutuklandı.

Avukat Efkan Bolaç, Şık’ın duruşma salonuna girmeden önceki son sözlerini Twitter hesabından paylaştı: “Görüşemezsek hoşçakalın, enseyi karartmayın.”

Bolaç, tutuklama gerekçesinin ‘FETÖ, DHKP-C ve PKK propagandası’ olduğunu söylerken, CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu adliye önünde yaptığı açıklamada “İlk kez birinin üç ayrı örgütten tutuklandığını görüyorum” diye konuştu.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak