Alevi Haber Ajansi

Nazilli’de Alevilerin yeni başkanı Veysel Adak

Veysel Adak başkanlığındaki Alevi Kültür Derneği yönetimi, geçtiğimiz Temmuz ayı başlarında genel merkez tarafından görevden alındı. Yerine geçici yönetim atandı. 18 Aralık 2016 tarihinde yapılması planlanan olağanüstü genel kurul kararının ardından eski başkan Ali Haydar Yetim yönetimindeki isimlerden İlhan Önal adaylığını açıklarken, Alevi toplumunun isteği üzerine Veysel Adak, “Bu yarışta bende varım” diyerek Önal’ın karşısına aday olarak çıktı.

Nazilli Cemevi’nde yapılan seçimlerde 1029 üyesi bulunan Alevi Kültür Derneği dün sandık başına gitti. 696 üyenin katıldığı seçimlerde Önal 290 oyda kalırken, yeniden aday olan Veysel Adak 394 oy alarak yeniden başkan seçildi. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerden sonra teşekkür konuşması yapan Adak, “Bizler bu yola çıktığımızda, derneğimizi şeffaf ve dürüst bir yönetim anlayışıyla yöneteceğimizin sözünü vermiştik bunu da gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Bize inanan ve güvenen canlarla birlikte derneğimize farkındalık getirdik. Özüne uygun bir Alevi kültür derneği olmak adına çıktığımız bu yolda başarılı olduğumuza inanıyorum. Siz değerli canların da bize layık gördüğü bu kutsal görevi yarım kalan yerden yeniden sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak