Alevi Haber Ajansi

Aleviler, Meclis’te Odabaş için açıklama yapacak

ABF Örgütlenme Sekreteri ve AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş’ın hiç bir gerekçe gösterilmeden 13 Aralık’ta gözaltına alınmasına tepkiler yükseliyor.

Yazılı bir açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yıldız, Alevi hak mücadelesi veren Zeynal Odabaş’ı sahiplenmek adına mücadeleyi yükselteceklerini belirtti.

21 Aralık’ta (bugün) Mecliste Zeynal Odabaş için basın açıklaması yapacaklarını kaydeden Yıldız,  22 Aralık’ta da tüm Cemevlerinde Maraş anmasına çağrı ve Zeynal Odabaş hakkında bilgilendirme konuşması, 25 Aralık saat: 13.00’de ise  Galatasaray Lisesi önünde Zeynal Odabaş’ın serbest bırakılması için açıklama yapılacağını ifade etti.

ABF Genel Başkanı Yıldız, “Tüm Alevi kurumlarını ve Alevilerin müsahiplerini Zeynal Odabaş’ı sahiplenmeye ve yapılan etkinliklere gerekli duyarlılığı göstermeleri çağrısında bulundu.  (N.M)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak