PİRHA-Düzgün Baba Cemevinin 8. olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Sinan Kırmızıçiçek tekrardan başkanlığa seçilen isim oldu. Genel kurulda konuşan Kırmızıçiçek, toplumun inancı, dili, kültürü ve yaşamı üzerindeki baskılara dikkat çekerek “Halkımız bu günlere büyük acılar çekerek, bedel ödeyerek geldi. Alevi toplumu olarak bugün ülkede ve dünyada elde edilen kazanımlar kimsenin lütfu değildir” dedi.
Düzgün Baba Cemevi 8. olağan genel kurulunu yaptı. Genel Kurul Pir Kazım Açıktepe’nin çerağ uyandırması ve gülbeng vermesiyle başladı. Genel kurulda 106 delegeden 75 kişi hazır bulundu. Kurula çok sayıda ziyaretçi de katıldı.
Divan başkanlığına Hıdır Yılmaz, divan üyeleri olarak da Zülfükar Sağlam ve Kader Kırmızıçiçek seçildi. Tek listeyle gidilen seçimde yeni dönemde tekrardan Sinan Kırmızıçiçek başkanlığında yola devam edilmesi kararı alındı.
Genel kurulda dernek tüzük değişikliği de yapıldı. Yeni tüzükle birlikte derneğin adı Düzgün Baba İnanç ve Kültür Derneği, kısa adı ise Düzgün Baba Der oldu. Genel kurulun ardından lokmalar pay edildi.
“ELDE EDİLEN KAZANIMLAR KİMSENİN LÜTFU DEĞİLDİR”
Düzgün Baba’nın Alevi toplumu açısından önemine vurgu yapan Sinan Kırmızıçiçek, genel kurul konuşmasında şunları söyledi:
“Toplumumuzun inancı, dili, kültürü ve yaşamı üzerindeki baskılar ortada. Halkımızın bu günlere büyük acılar çekerek, bedel ödeyerek geldiğini biliyoruz. Alevi toplumu olarak bugün ülkede ve dünyada elde edilen kazanımlar kimsenin lütfu değildir. Alevi toplumu, tırnaklarıyla kazıyarak, serden geçerek kendini var etmiş bu günlere gelmiştir. Gelinen aşamada inanç yerlerimize dönük hiçbir müdahaleyi kabul etmiyoruz. Bu halkın inancına saygı duyulmalı ve bunun gereği olarak başta Aleviler olmak üzere bütün farklı inançlar, kimlikler anayasal güvenceye alınmalı. Laik bir devlet olmanın gereği bütün inançlara eşit mesafede yaklaşılmalıdır. Bir asimilasyon kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı lağvedilmelidir. Alevi kurumlarının bugün her zamankinden daha çok dayanışmaya ihtiyacı var. Düzgün Baba Cemevi olarak bu kentte sosyal, kültürel, inanç ve toplumsal birçok etkinlik gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem kadına, gençliğe yönelik çalışmalarımız olacak. Dil ve inanç alanında daha yoğun, özellikle inancın anadille yani Bawa Duzgin’ın dili olan Kırmançki yapılması yönünde çalışmalarımız olacak. Bu anlamda inanç alanında pir ve analarımızdan entellektüel canlarımızdan, akademisyen dostlarımızın birikimi ve katkılarını talep edeceğiz. Önümüzdeki süreçte önemli projelerimiz var. Hep beraber emek vereceğiz, çaba göstereceğiz.”
PİRHA/DERSİM
Yoruma kapalı.