Alevi Haber Ajansi

Kemal Bülbül Kırklareli’nde Deveçatağı ve Çeşmekolu köylerini ziyaret etti-VİDEO

PİRHA-HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül Kırklareli merkeze bağlı Deveçatağı ve Çeşmekolu köylerini ziyaret etti. Asimilasyon, unutkanlık ve yabancılaşma olduğunu belirten Bülbül, “Bunu ortadan kaldırabilmek lazım. Geç kaldık azımızı çoğa sayın, daha önce gelmemiz lazımdı, daha önce tanışmamız lazımdı. Bugün Türkiye, bugün Ortadoğu, bugün Trakya yezit zihniyetinin kuşatması altında” dedi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül Kırklareli merkeze bağlı Deveçatağı ve Çeşmekolu köylerini ve Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi’ni ziyaret etti.

“HER TARAF YEZİT ZİHNİYETİNİN KUŞATMASI ALTINDA”

Daha önce gelip tanışmaları gerektiğini vurgulayan Bülbül, “Biz isteriz ki her şeyde dediğimiz gibi paydaş ve yarenlik edelim. Fakat burada bizim gördüğümüz Trakya’nın, Şeyh Bedrettin‘in, Topçu Baba’nın, Derviş Kemal’in birçok aşığın, sadığın, babanın, ermişin, yurdu. Fakat bir asimilasyon, bir unutkanlık, biraz yabancılaşma var. Bunu ortadan kaldırabilmek lazım. Geç kaldık azımızı çoğa sayın, Bugün Türkiye, Ortadoğu, Trakya yezit zihniyetinin kuşatması altında. Maalesef bir inkârcılık, zülüm, yoksulluk, kadına zülüm, inanca zulüm var. Buna karşı Hacı Bektaş‘ın buyurduğu gibi bir olmak, iri olmak, diri olmak lazım. Aslında bugün siyaseti nasıl yapacağımızın verilerini bizden önce hakikat uğruna can baş verip giden Şeyh Bedrettin’den Börtüce Mustafa’ya, Torlak Kemal’den Hünkâr Hacı Bektaş’a bu değerleri ortaya koymuşlar. Biz de bugün bu değerleri güncelleyerek kadının özgür olduğu, yoksulluğun ortadan kalktığı, köylünün daha iyi üretebildiği, daha iyi paylaşabildiği bir yaşam sağlayabiliriz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından anaların ile zakirlerin nefesleri ve deyişlerinin okunmasından sonra ziyaret sona erdi.

“BUNU BİR BAŞLANGIÇ OLARAK KABUL ETMENİZİ DİLİYORUZ”

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül daha sonra Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Eğitim Sen’le KESK’ le KESK bileşenleriyle cemal cemale olmaktan hoşnut olduklarını belirten Bülbül, “Trakya’da böyle bir buluşmanın olması çok anlamlı geç kaldığımızın farklındayız. Azımızı çoğa saymanızı ve bunu bir başlangıç olarak kabul etmenizi diliyor ve talep ediyorum” dedi.

Cebrail ARSLAN/ANTALYA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak