Alevi Haber Ajansi

Fırat Anlı’ya iki kez müebbet istendi

Diyarbakır’da Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ‘örgüt üyesi’ olduğu iddiasıyla gözaltına alınarak 30 Ekim günü tutuklanan ve daha sonra görevden alınan Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 121 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anlı’nın da aralarında bulunduğu 7’si tutuklu 51 kişi hakkındaki iddianame hazırlandı. 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Fırat Anlı hakkında ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma’, ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme’, ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs’, ‘Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması’, ‘Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme suçlarına yardım etme’, ‘Örgüt üyesi olmak’ ve 9 kez ‘Örgüt propagandası yapmak’ iddiaları sıralandı.

Dosyadaki diğer 50 kişi hakkında da 5 yıldan ağırlaştırılmış ömür boyuna kadar değişik oranlarda hapis cezaları talep edildi. (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak