Alevi Haber Ajansi

Okul önlerinde izdiham!-VİDEO

PİRHA- Okullarda yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler okulları doldururken, alındığı iddia edilen tedbirler ise ne okul içinde ne de dışında alınmayarak, salgına davetiye çıkaran görüntüler yaşandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara veren okullarda zil çaldı. 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 130 bin öğretmenin ders başı yaparken, zorunlu din dersinin kaldırılması, anadilinde eğitim gibi talepler bu yılda görmezden gelinirken, koronavirüs salgına karşı önemlerin de alınmadığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer “Salgın dolayısıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine müsaade edemeyiz. Artık okulları kapalı tutma lüksümüz yoktur” açıklaması yapıp, her türlü tedbiri aldıklarını belirtirken, büyükşehirlerdeki okul önlerinde miting kalabalığı yaşandı.

İkili öğretimin olduğu okullarda öğrenciler 40-50 kişilik sınıflarda eğitime başlarken, okul önlerinde veliler ve öğrenciler arasında izdiham yaşandı.

Duruma tepki gösteren veliler, alınan tedbirler bu mu? diye sorarak tepki gösterdi.

Diren KESER/PİRHA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak