Alevi Haber Ajansi

Adana ‘Yaşasın Barış’ dedi-VİDEO

PİRHA- Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılan ‘Barış Mitingi’nde barış mesajları paylaşıldı. Mitingde konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Bu topraklara barış gelene kadar, Kürt sorunu çözülene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de herkesin barış içinde yaşamaya hakkı olduğunun altını çizdi.

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Barış Mitingi yapıldı. Uğur Mumcu (İstasyon) Meydanı’nda gerçekleşen mitinge Adana Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

“Bölgede barış, ülkede demokrasi, hak ve özgürlükler barış” şiarıyla gerçekleşen mitingde açılış konuşması yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Başkanı Yakup Ataş, savaşa, ölüme, yoksulluğa karşı;  barışı, yaşamı, demokrasiyi savunmak gerektiğini belirtti.

Ataş, “Tüm farklılıklarımızla yan yana durarak savaşa hayır deyip barışı birlikte örmeliyiz. Barış, işçi sınıfı ve ezilen halkların emperyalizme ve işbirlikçi kapitalist gericiliğe karşı mücadelesiyle gelir” dedi.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da, Yazar Yaşar Kemal’in “Dağlar, insanlar hatta ölüm bile yorulduysa en güzel şiir barıştır” sözüyle başladığı konuşmasına “Türkiye’de Kürt sorunu çözülürse bu ülkeye barış gelecek” diye konuştu.

“ÜLKEMİZDE, ORTADOĞUDA VE DÜNYADA BARIŞ DİYORUZ”

Hatimoğulları, bu topraklara barış gelene kadar, Kürt sorunu çözülene kadar mücadele devam edeceklerinin altını çizerek, “Şimdi ise yanı başımızda Suriye’de savaş sürdürülüyor. Irak’ta sınır ötesi operasyonlarla savaşlar sürdürülüyor. Ortadoğu’da kışkırtıcı politikalar sürdürülerek yoksul halklar öldürülmeye devam ediyor. Ülkemizde, Ortadoğu da ve dünyada barış diyoruz” diye belirtti.

“SAVAŞLARA SON VERİLSİN”

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ise, herkesin barış içinde yaşamaya hakkı olduğunu belirterek, dünyanın farklı yerlerinde süren savaşlarda insan kıyımı son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mitinge katılanlar, Sanatçı Kadir Çat’ın enstrümansız bir şekilde söylediği şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Diren KESER/ADANA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak