Alevi Haber Ajansi

Türkiye ekonomisi 7 yıl sonra küçüldü!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldü.

Açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldü. Böylece Türkiye ekonomisi 2009 yılından bu yana 27 çeyreğin ardından ilk kez küçülmüş oldu.

GAYRİSAFİ YURTİÇİ HASILA YÜZDE 1,8 AZALDI

Gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak 2016 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,8 azaldı. Üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde cari fiyatlarla 655 milyar 400 milyon TL oldu.

Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde; tarım sektörünün toplam katma değeri, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 7,7 azaldı, sanayi sektörünün toplam katma değeri, yüzde 1,4 azaldı, inşaat sektörünün toplam katma değeri, yüzde 1,4 arttı ve hizmetler sektörünün toplam katma değeri, yüzde 8,4 azaldı.

CARİ AÇIK 1,68 MİLYAR DOLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da Ekim 2016 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verilerini açıkladı.

Buna göre cari işlemler açığı, ekimde geçen yılın aynı ayına göre 1 milyar 332 milyon dolar artarak 1 milyar 675 milyon dolar olarak gerçekleşti. 12 aylık cari işlemler açığı ise 33 milyar 773 milyon dolara yükseldi.

Beklenti cari açığın 1.70 milyar dolar olmasıydı. Ekim’de net hata noksan 1.3 milyar dolar oldu.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak