Alevi Haber Ajansi

Gergerlioğlu gözaltına alındı-VİDEO

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu tutuklanmak üzere gözaltına alındı. Adliyeye götürülen Gergerlioğlu, gözaltı esnasında “Direnmek yaşamaktır” dedi.

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle teslim olması yönündeki 10 günlük süre doldu. Teslim olmayacağını söyleyen Gergerlioğlu’nun evine polis gitti.

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, twitter hesabından “Babamı tutuklamaya geldiler” şeklinde paylaş yaptı.

BU DEFA AYAKKABILARINI GİYMESİNE İZİN VERMEDİLER!

Salih Gergerlioğlu, paylaşımında babasının ayakkabılarını giymesine izin verilmediğini belirterek, “Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar” dedi.

Gözaltına alınan Gergerlioğlu’nun Ankara Adliyesi’ne götürüldüğü öğrenildi. Tutuklama kararının yüzüne okunması ardından Gergerlioğlu’nun cezaevine götürülmesi bekleniyor.

“BU ZULÜM BİR GÜN MUTLAKA BİTER”

Gergerlioğlu, polislerin evine geldiği esnada bir canlı yayında, “Bu zulüm bir gün mutlaka biter. Şu an bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz. Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım aldırmama da ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz. Dönmesem de ben cezaevinde olsam da bu halkın vekiliyim. Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm böyle devam etmez. Mecliste söylediğim sözü tekrarlayayım: Direnmek, yaşamaktır” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması ardından HDP Genel Merkezi sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin açıklama yaparak “Tek bir sözünden bile korkuyorlar! Ömer Faruk Gergerlioğlu halkın iradesidir, onurumuzdur. Halkın iradesine kelepçe vurulmaz. Bizi tutuklayabilirsiniz ama teslim alamazsınız. Gergerlioğlu bu halkın vekilidir” denildi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak