Alevi Haber Ajansi

BES Şube Başkanı Kaya: İşimiz, ekmeğimiz için mücadeleye devam

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Mersin Şubesi KHK ile ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan üyeleri için açıklama yapan BES şube başkanı Yusuf Kaya “ Halklarımız için, işimiz, ekmeğimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte çıkartılan Kanun Hükminde Kararname(KHK) ile kamuda çalışan yüzbinlerce emekçi ya açığa alındı yada ihraç edildi. İhraç ve açığa almalara ilişkin BES Mersin Şubesi açıklama yaptı. Şube Binasında yapılan açıklamaya ihraç edilen ve açığa alanan büro emekçileri katılırken demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

Açıklamayı okuyan ve aynı zamanda ihraç edilen BES şube başkanı Yusuf Kaya “darbe girişimini fırsata çeviren AKP iktidarı peş peşe çıkarmış olduğu KHK’lerle sayısı yüz bini bulan kamu emekçisini ihraç ederek işinden etmiştir. 22 Kasım 2016 tarihinde çıkarılan 677 sayılı KHK ile de Mersin ilinde görev yapan 5 sendika yöneticimiz ve üyemizde bu ihraç furyasından nasibini almıştır” dedi.

Son olarak 25.11.2016 tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeden Mersin SGK il Müdürlüğüne bağlı birimlerde görev yapan 11 arkadaşımız hukuksuz bir şekilde açığa alınmıştır diyen Kaya “Bunun için ne kaldıysa gazete, internet yayını, basın kapatılarak susturuluyor. Buradan herkesi, parlamentoyu, siyasi partileri, sendikal konfederasyonları uyarıyoruz. Haksız ve hukuksuz bir şekilde açığa alınan ihraç edilen bütün kamu emekçileri görevlerine iade edilene kadar haklı ve meşru mücadelemiz devam edecektir. Haklarımız için, işimiz, ekmeğimiz için, mücadelemiz devam edecektir” dedi.besaciklama

bes-aciklama1 besaciklama2

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak