Alevi Haber Ajansi

‘Neden hala 12 bine yakın günlük vaka sayısı ile karşı karşıyayız?’

PİRHA- 14 Mart Tıp Haftası’na ilişkin açıklama yayınlayan Mersin Tabip Odası, 1 Mart günü ilan edilen yanlış açılım programlarıyla önümüzdeki ayları da pandemiye kurban edileceğini belirterek, yapılacak etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, “Pandemi ve 14 Mart Tıp Haftası” başlıklı basın açıklaması yaparak, hafta boyunca yapacakları etkinlik takvimini paylaştı.

NEDEN BİR YIL GEÇMESİNE RAĞMEN 12 BİNE YAKIN GÜNLÜK VAKA SAYISI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ?

2021 yılının Tıp Haftasını pandeminin gölgesinde kutlanıldığının belirtildiği açıklamada, “tüm dünyayı kasıp kavuran, bir buçuk milyondan fazla kişinin ölmesine neden olan bir salgınla karşı karşıyayız ama neden bu salgını yenemedik? Neden bir yıl geçmesine rağmen 12 bine yakın günlük vaka sayısı ile karşı karşıyayız? Neden nüfusumuzun yüzde 3’ü çift doz aşılamaya ve henüz yüzde 10’u tek doz aşılamaya kavuşmuş durumda? Her şeyden önemlisi bu sıkıntılara rağmen neden yanlış açılma politikaları ile vatandaşı karşı karşıya bırakıyoruz?” sorularına yer verildi.

Açıklamada, pandeminin başından bu yana süren yanlış sağlık politikaların devam ettiği vurgulanarak, “1 Mart günü ilan edilen yanlış açılım programlarıyla önümüzdeki ayları da pandemiye kurban edeceğimizden ciddi endişelerimiz bulunmaktadır” denildi.

“HEPİMİZİN TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Açıklamada, 14 Mart Tıp Haftası’nda Mersin’de 9’u hekim, 20 sağlık çalışanını pandemide yitirildiği ve bu anlamda bu yıl biraz da onları anmaya, isimlerini yaşatmaya, aileleri ile birlikte olmaya çalışacakları belirtilirken, şunlar kaydedildi:

“Yapacağımız söyleşilerde pandeminin neden olduğu halkın ve sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik çözümler aramaya, alternatif öneriler sunmaya çalışacağız. Tüm sağlık çalışanlarını ve halkımızı bu etkinliklerimize katılmaya, katkı sunmaya ve bizimle birlikte olmaya çağırıyor, hepimizin Tıp Haftasını kutluyoruz.”

PİRHA/MERSİN     

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak