Alevi Haber Ajansi

Sanatçı Karataş: Zalimler, yol düşkünleri bilsinler ki boyun eğmeyeceğiz-VİDEO

PİRHA-Halk müziği sanatçısı Metin Karataş, Erdal Erzincan ve Tolga Sağ ile birlikte Engin Nurşani’nin Hakk’a uğurlanmasında, bağlama çalıp nefes okumalarına sosyal medyadan gelen saldırılara yönelik konuştu. Karataş, “Beni korkutamazlar. Korksaydım bu kelimeleri etmem, sazı da çalmam, sazıma da ihanet etmiş olurum” dedi.

Sanatçı Engin Nurşani’nin Hakk’a uğurlanmasında, bağlama çalıp nefes okumalarının ardından sosyal medya üzerinden hedef haline getirilen sanatçı Metin Karataş, Can Tv’nin ‘Hızır Muhabbeti’ özel programında konuştu.

Tehditlerin kendisini korkutmadığını ve tehditlere karşı da Alevi toplumunun birbirine sıkı sıkı sarılması gerektiğini belirten Karataş, “Desteğiniz çok önemli. Aslında burada hedef Metin Karataş değil, Metin Karataş’ın gıyabında bu toplumda dik duran, sesini çıkaran insanları bire bir yok edip, o topluma korku vermek. Yoksa beni zaten korkutamazlar. Korksaydım, zaten bu kelimeleri etmem, sazı da çalmam, sazıma da ihanet etmiş olurum” dedi.

“BİZİM DEĞERLERİMİZ; İLİMDİR, İRFANDIR”

Karataş, “Bizim değerlerimiz ilimdir, irfandır. Bizim ışığımız ilimdir. Biz ilimin ışığından gideriz. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Hurafelerle yaşayan bir toplum değil, bizler eğitilmiş gençlerimizle geleceği ve dünyayı tanımlayacak, bunu geleceğe taşıyacak insanlarız” diye konuştu.

“METİN KARATAŞ SADECE BİR SEMBOL”

Kendisinin yalnızca bir sembol olduğunu söyleyen sanatçı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben kendi gördüğüm, kendi yaşadığım, bildiğim Aleviliği tanımlamak zorundayım. Çünkü bizler, ozanların ışığından gelmiş deyişlerimizden feyz aldıysak, Aleviliği de tanımlamaya az çok hakkımız olduğunu düşünüyorum. Belki birileri farklı tanımlar. Bizler gerçeğin demine ‘hü’ demiş aşıkların izinden gittiğimiz için biat etmeyeceğimizi bilsinler. Metin Karataş sadece bir sembol. Bizlerin canı, ne Hallacı Mansur’dan ne Nesimi’den ne de Pir Sultan’dan daha değerli değil. Zalimler, yol düşkünleri bilsinler ki boyun eğmeyeceğiz. Çünkü gücümüzü, desteğimizi, enerjimizi yolumuzdan ve pirlerimizden alıyoruz.”

Diren SATI/İSTANBUL

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak