Alevi Haber Ajansi

FEDA’dan gözaltı tepkisi: İktidar tekçi, ırkçı zihniyetinde ısrarcıdır

PİRHA- Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Aralarında avukat, kadın aktivisti, gazeteci ve siyasetçilerinde olduğu 101 kişi gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan FEDA, “Ardı arkası kesilmeyen siyasi soykırım operasyonları bu sabahın erken saatlerinde Diyarbakır’da yeniden yaşandı.
Aralarında avukat, kadın aktivisti, gazeteci ve siyasetçilerinde olduğu 101 kişi gözaltına alınmıştır. Gerekçesi yasal bir kurum olan DTK’da yer almak, iç yazışmalarında isimlerinin geçiyor olması olarak ifade edilmiştir” dedi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Yirmi milyon Türkiyeli Kürt ülke bütünlüğü içinde kalarak demokratik ve özgür yaşamın nasıl olması gerektiğinin siyasal projesi olarak yıllar önce DTK’yi kurmuştu. Almanya’nın federasyona dayalı siyasi yapısı, İsviçre’nin kantonlar sistemi, ABD’nin birleşik devletler sisteminden esinlenerek Türkiye’nin de demokratik özerk 26 bölge ile yönetiminin inşası çalışmalarını amaçlıyordu DTK. Yüzyıldır çözümsüz bırakılan Kürt sorunun, Alevi ve demokrasi sorununun barışçıl ve demokratik çözümü için ülke genelinde HDK, bölgede ise DTK örgütlenmesine
gidilmişti. Toplumun farklı kesimleri, farklı inançları, farklı siyasal eğilimler, feministler, ekolojistler yer almış, devletin kendilerinde esirgediği haklarının bilincine varmışlardır.
İktidarın son günlerde ekonomide, hukukta ve demokrasi alanında reformlar olacak dediğinin üzerinden çok geçmeden gerçekleştirilen bu siyasi soykırım operasyonu bir kere daha göstermiştir ki iktidar tekçi, ırkçı faşizan zihniyetinde ısrarcıdır. Bize boşuna umutlanmayın demek istemiştir. Yapılması gereken hak, adalet, özgürlüklerimiz ve barış içinde bir arada yaşam için yan yana gelmemiz ve birlikte hareket etmemizdir. Şimdi değilse ne zaman diyerek gerçek demokrasiyi halklarımıza ve inançlarımıza kazandırmanın yoluna koyulmalıyız.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak