Alevi Haber Ajansi

Toronto’da internet üzerinden cem yürütüldü-VİDEO

PİRHA-Kanada’nın Toronto şehrinde bulunan Kanada Alevi Kültür Merkezi ve Cemevinde, Velican Atıcı Dede tarafından internet üzerinden cem yürütüldü. 

Pandemiden dolayı cemevine gidemeyen Alevi toplumu için Kanada’nın Toronto şehrinde bulunan Kanada Alevi Kültür Merkezi ve Cemevinde cem yürütüldü.

Velican Atıcı Dedenin yürüttüğü cem internet üzerinden yapılarak sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Velican Dede, internet üzerinden yayınların, pandemi süresince cemevine gelemeyen canların Alevi kültüründen uzak kalmaması için devam edeceğini belirtti.

Velican Dede, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler bilimin, irfanın, ışığın ve evrenin ne olduğunu öğrenmek zorundayız. Alevi inancının merkezinde bilim vardır, insan vardır. Biz insana verdiğimiz değeri Hakka verdiğimiz değer bilerek, bir cana olacak herhangi bir acıyı bizim ortak acımız olarak biliriz diyerek 24 saat koşmaya hazırız. Dünyada evrene en büyük zararı veren insandır. Bizim var eden evrene yapmadığımız kalmadı. Bizlerde iyi bir yaşam hakkını elde ederiz. Biz evrenden var olduk. Günümüzde en büyük kıyımı biz yapıyoruz. Doğamızı, toprağımızı, havamızı, suyumuzu kirletip tahrip ediyoruz.”

Kanada Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nilüfer Yılmaz Pazarcık ise uzun bir aradan sora bir araya gelip cem erkanı yürüttüklerini ifade ederek, “çocuklarımıza Alevi inancını ve kültürünü iletmek için çaba içindeyiz ve elimizden geleni yapmalıyız. İnancımızı yaşatmak adına Alevi canları derneğimize üye olmalarını istiyoruz” dedi.

Kemal Alkaş/TORONTO

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak