Alevi Haber Ajansi

DSÖ, Coronavirüs için küresel risk seviyesini ‘yüksekten’, ‘çok yüksek’ seviyesine çıkardı

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs için ‘salgın’ tanımı yapıp, Danimarka, Estonya, Litvanya, Hollanda ve Nijerya’daki tüm vakaların İtalya’daki salgınla bağlantılı olduğunu belirterek, küresel risk seviyesini ‘yüksekten’, ‘çok yüksek’ seviyesine çıkardı.

Dünya çapında yayılması önlenemeyen ‘Covid 19’ adlı koronavirüs için küresel risk seviyesini ‘yüksekten’, ‘çok yüksek’ seviyesine çıkaran Dünya Sağlık Örgütü, artık tüm ülkelerin salgına hazırlıklı olması gerektiği uyarısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafından örgütün Cenevre’deki merkezinde yapılan açıklamada, dünyanın tamamına yayılmadığı gerekçesiyle pandemi durumu ilan edilmediğini dile getirilirken, “Küresel risk seviyesini yüksekten, en yükseğe çıkardık” denildi.

Covid-19′ adlı koronavirüsün ilk görüldüğü Çin’deki vaka sayısının bugün itibariyle 78 bin 959’a ulaştığını açıklayan Ghebreyesus virüs nedeniyle ölen kişi sayısının da 2 bin 791 olduğunu belirtti.

Çin dışında bugüne kadar 49 ülkede 4 bin 351 vaka tespit edildiğini söyleyen Genel Direktör Ghebreyesus, bu ülkelerde 67 kişinin yaşamını yitirirken, dünden bu yana Danimarka, Estonya, Litvanya, Hollanda ve Nijerya’da ilk vakaların ortaya çıktığını vurguladı. Ghebreyesus ayrıca, tüm vakaların İtalya’daki salgınla bağlantılı olduğuna da dikkat çekerek, Covid-19 vakalarının İtalya’dan 14, İran’dan 11 ülkeye yayıldığını söyledi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak