Alevi Haber Ajansi

Osman Kavala hakkında gözaltı kararı

PİRHA – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Osman Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Osman Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada Türk Ceza Kanunu’nun 309. maddesi uyarınca ‘Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs’ suçlamasıyla Kavala hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kamuoyunda “Gezi Olayları” olarak bilinen ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümet’ini hedef alan kalkışma girişiminin soruşturulması kapsamında; eylemleri planlayan, yöneten ve yönlendiren bir kısım şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın 19/02/2019 tarihli İddianamesi İle kamu davası açılmıştır.

İstanbul 30.Ağır Ceza Mahkemesi’nin 18/02/2020 tarihli karan ile hakkında kamu davası açılan sanıkkların beraatine ve tutuklu sanık Mehmet Osman KAVALA’nın tahliyesine karar verilmiştir.

Anılan kararın bozulması talebi ile ilgili mahkemeye süre tutum dilekçesi verilmiş olup kararın gerekçesinin yazılmasını müteakip C.Başsavcılığımızca istinaf kanun yoluna başvurulacaktır.

Yargılama sonucunda tahliyesine karar verilen sanık Mehmet Osman KAVALA hakkında, 15 Temmuz darbe girişimine İlişkin C.Başsavc111ğımızca yürütülen bir başka soruşturma kapsamında TCK’nın 309.maddesi uyarınca Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs suçundan ayrıca gözaltı karan verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak