Alevi Haber Ajansi

Kadınlar Malatya’da 8 Mart’ı kutladı-VİDEO

 

PİRHA – 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Arkadaş kafede bir araya gelen HDP li kadınlar 8 Mart’ı coşkuyla kutladı.

Arkadaş kafede gerçekleştirilen etkinliğe HDP Parti Meclis üyesi Selma Metin, PSAKD Malatya Başkanı Lütfiye Ulutaş, HDP ve DBP Malatya il eş başkanları , HDP Malatya Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı İnsaf Aktaş , Battalgazi belediye eş başkan adayı Ruken Bilgiç, Arguvan Belediye Eş Başkan adayı Seda Çıplak ve çok sayıda kadın katıldı.

Açlık grevlerine dikkat çekilen etkinlikte kadınların maruz kaldıkları saldırılara vurgu yapılarak kadın dayanışması ve mücadelesinin yükseltilmesi gerektiği söylendi.

Malatya HDP kadın meclisi öncülüğünde gerçekleştirilen kadın buluşmasında HDP parti meclisi üyesi Selma Metin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemine dikkat çekerek 1857 yılında dokuma işçilerinin New York’taki direnişini ile günümüz kadın mücadelesini değerlendirdi.

‘GÜVEN, KADIN DAYANIŞMASINI TAÇLANDIRIYOR”
Demokratik Toplum Kongresi eş başkanı Leyla Güven ve arkadaşlarının açlık grevini selamlayan Metin, kadınlara mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı. “Leyla Güven 120 gündür açlık grevinde sadece kendisi için değil bütün dünyadaki kadınlar ve bölgemizdeki kadınların hak hukuku ve kadın dayanışmasını, direnişini taçlandırmak için bedenini ölüme yatırdı” diyen Metin şöyle devam etti:

”Bugün binlerce kişi açlık grevinde. Böylesi bir süreçte hem yerel yönetim çalışması yapıyoruz, hem açlık grevlerini dillendirmeye çalışıyoruz ayrıca 8 Mart’ı da kutluyoruz. Zaten her zaman emekçi insanlar güzel günleri ve acılı günleri beraber yaşadı. Böylesi bir süreçte kadın dayanışmasını güçlendirmemiz gerekiyor. Öyle bir toplumsal kirlilik yaşanıyor ki sokağa çıkamıyoruz. Kadınlar birleşirse, güç birliği yaparsa hiçbir erkek ordusu önünde duramaz”

“BARIŞIN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Konuşmacılar arasında yer alan bir diğer isim ise PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş oldu. “Zor bir süreçten geçiyoruz kadın kimliği ile her yerde eziliyoruz önce kendi kimliğimize sahip çıkmamız gerekiyor diyen Ulutaş sözlerine şöyle devam etti:

“Yaşamın her alanında dışlanan, her yerde horlanan emeği görülmeyen düşüncesi sayılmayan biz kadınlarız. Biz bu süreçte kim olursa olsun bütün kadınların ilk önce kadın kimliği ile yan yana gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olarak sadece inanç boyutuyla değil demokratik bir anlayışla mücadele ediyoruz önce barışın sonra demokrasinin ve kadınların yanında durmaya devam edeceğiz.’’

HDP Malatya Büyükşehir ve ilçe belediye eş başkan adaylarının da tanıtıldığı etkinlikte alkış ve zılgıtlarla karşılanan belediye eş başkan adayları , kadınların 8 Mart’ını kutlayarak destek istedi.
Malatya HDP Arguvan Belediye Eş Başkan adayı Seda Çıplak Gültutan, kadın özgürlüğünün ekonomik özgürlüğü sağlamakla mümkün olacağını belirtti. Kadınlara dönük HDP olarak çok önemli projelerinin olduğunu söyleyen Seda Çıplak “Kadınlar ekonomik olarak özgürlüklerini kazanıp, erkeklere muhtaç olmadığı zaman özgür olabilir. Şiddeti önleyecek olan şey de bizim ekonomik özgürlüğümüzü kazanmamızdır. Bu anlamda Arguvan’da belediyeye işe alımda yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek şeklinde alım olacak. Köydeki kadınları çiftçilik, seracılık, arıcılık, kooperatif ve benzeri alanlardaki projelerimizle ekonomik olarak özgürlüğünü sağlaması için çalışacağız’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar zılgıt ve halaylarla coşkulu bir şekilde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

PİRHA / MALATYA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak